Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] Zamek maski a6 c6 benzyna 2004

Nadwozie
ODPOWIEDZ
spaiki55
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6] Zamek maski a6 c6 benzyna 2004

Post autor: spaiki55 » 20 paź 2012, 15:01

Witam.
Nie mogę otworzyć maski,trzyma na zamku.Kolega ciągnął za dzwignię ja dociskałem to odciągałem maske ale zamek ciągle trzyma.Jak to otworzyć?ÂŁamać a jak już łamać to co?Miał ktoś taki przypadek?
Poczytałem trochę i widzę że temat był już poruszany,z tym że tam była linka wyczepiona.Znalazłem w Etce że tam jest jakiś mikroprzełącznik,czyzby to otwieranie było elektryczno-mechaniczne? www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8623d7258653c5eb.html

[ Dodano: 2012-10-22, 14:03 ]
Problem rozwiązany.
Linka zsuneła się przy zamku.Doszedłem do niej od spodu,między silnikiem i wiatrakami,ciasno bo ciasno ale idzie to zrobić(w ciasnym garażu bez kanału).Podniosłem jedną strone dosyć wysoko bo musiałem zdjąć oslonę pod silnikiem i na leżąco ręką namacałem zamek.Wsunąłem linkę na swoje miejsce i maska się otworzyła :P Gdyby linka była urwana to nie byłoby tak łatwo.Więc żeby w przyszłosci wykluczyć niespodzianki z linką założyłem sobie drugą linkę(kawałek drutu) z drugiej strony zamka,zamek jest dwustronny widocznie przystosowany do wersji angielskiej i koniec tej linki umocowałem sobie od dołu auta.Polecam Wam to bo nigdy nic nie wiadomo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja