Wymiana Xenonów na podróbki i raz swieci jeden raz drugi jak
Witam,
Mam podobny problem. Auto kupiłem dwa miesiące temu. I często rano jak włączę światła wyskakuje błąd żarówki. Kilka razy poprzekręcam i się włączają. Czasem nie włączy się jedna czasem dwie.
Z tego co doczytałem pewnie wina żarówek.
OSRAM 66240CBI - kosztują ok 415- 430 zł za kpl
kolega powyżej pisał coś o philipsah za 320 zł kpl.
Jaki to dokładnie model. Jakie kupić żeby nie mieć badziewia.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Mam podobny problem. Auto kupiłem dwa miesiące temu. I często rano jak włączę światła wyskakuje błąd żarówki. Kilka razy poprzekręcam i się włączają. Czasem nie włączy się jedna czasem dwie.
Z tego co doczytałem pewnie wina żarówek.
OSRAM 66240CBI - kosztują ok 415- 430 zł za kpl
kolega powyżej pisał coś o philipsah za 320 zł kpl.
Jaki to dokładnie model. Jakie kupić żeby nie mieć badziewia.
Pozdrawiam.
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
MiastoTG, na allegro będzie ciężko kup w jakimś renomowanym sklepie wtedy będziesz miał pewność.. inaczej ciężko żeby lipy Ci nie wcisnęli..
[ Dodano: 2012-10-16, 23:11 ]
skiba2323, nie sprawdzałeś ich jeszcze na mrozie mam nadzieję, że nie będziesz miał problemu.. moje poprzednie 100zł za szt. miały problem tylko w mrozy.. a kupiłem je na wiosnę i dopiero zimą się okazało co potrafią inaczej bym je zaraz oddał..
[ Dodano: 2012-10-16, 23:11 ]
skiba2323, nie sprawdzałeś ich jeszcze na mrozie mam nadzieję, że nie będziesz miał problemu.. moje poprzednie 100zł za szt. miały problem tylko w mrozy.. a kupiłem je na wiosnę i dopiero zimą się okazało co potrafią inaczej bym je zaraz oddał..
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
Ja polecam rzucić okiem na stronkę tego sklepu: http://www.oswietlenia.com/category/zar ... we-philips
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ja jestem posiadaczem tych : http://www.oswietlenia.com/zarowka-xeno ... ilips.html i jestem z nich zadowolony
świecą nawet w minusowych temperaturach.

180KM-215KM
CCCO
CCCO
Witam,
Wracam do problemu. Wyjąłem dzisiaj jedną żarówkę i patrzę, że włożona jest jak ta poniżej. Philips DS2 85122.
Kontaktowałem się z byłym właścicielem pojazdu. Powiedział, że miał podobne problemy ale że wymienił na te Philipsy i myślał, że problem ustąpi. Niestety teraz z obniżeniem temperatury trzeba się kilka razy na wachlować przełącznikiem zanim zaskoczą obie żarówki.
Czy ryzykować i kupić osramy bo takie miałem plany, a może macie jakiś inny pomysł ?
Czy gdzieś na śląsku jest jakiś warsztat, który sprawdzi mi czy to wina żarówki czy przetwornicy ?
Pozdrawiam.
Wracam do problemu. Wyjąłem dzisiaj jedną żarówkę i patrzę, że włożona jest jak ta poniżej. Philips DS2 85122.
Czyli nie jakiś chiński badziew.skiba2323 pisze:Ja jestem posiadaczem tych : http://www.oswietlenia.com/zarowka-xeno ... ilips.html i jestem z nich zadowolonyświecą nawet w minusowych temperaturach.
Kontaktowałem się z byłym właścicielem pojazdu. Powiedział, że miał podobne problemy ale że wymienił na te Philipsy i myślał, że problem ustąpi. Niestety teraz z obniżeniem temperatury trzeba się kilka razy na wachlować przełącznikiem zanim zaskoczą obie żarówki.
Czy ryzykować i kupić osramy bo takie miałem plany, a może macie jakiś inny pomysł ?
Czy gdzieś na śląsku jest jakiś warsztat, który sprawdzi mi czy to wina żarówki czy przetwornicy ?
Pozdrawiam.
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
MiastoTG, to że mają napis nie znaczy, że są ori moje też miały a były to podróby.. chinole robią co raz lepsze.. szkoda, że jakości brakuje..
[ Dodano: 2012-10-27, 19:40 ]
Myślę, że jak kupisz z tego sklepu to będzie ok.. zawsze możesz reklamować jak coś
[ Dodano: 2012-10-27, 19:40 ]
Myślę, że jak kupisz z tego sklepu to będzie ok.. zawsze możesz reklamować jak coś
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
Może faktycznie mam podróby. Nie upieram się. Jest weekend i ewentualną wysyłkę zrealizują w poniedziałek lub wtorek. Jutro zamontuję ponownie żarówkę. Zobaczę, która się nie włącza. Jeżeli jedna to zamienię je miejscami i zobaczymy efekt.
Z zakupem się liczyłem tylko byłem w szoku że philipsy i kaszana się dzieje
Kolega podawał, że jest to jedyny sprzedawca na allegro, który ma ori xenony. Możesz podać jego NICK ?
Kilka postów wyżej ktoś podawał ten model OSRAM 66240CBI oni nie mają jej w ofercie.
Może ktoś poradzi, którą wybrać ?
http://www.oswietlenia.com/category/zar ... -osram-d2s
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Z zakupem się liczyłem tylko byłem w szoku że philipsy i kaszana się dzieje

Kolega podawał, że jest to jedyny sprzedawca na allegro, który ma ori xenony. Możesz podać jego NICK ?
Kilka postów wyżej ktoś podawał ten model OSRAM 66240CBI oni nie mają jej w ofercie.
Może ktoś poradzi, którą wybrać ?
http://www.oswietlenia.com/category/zar ... -osram-d2s
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Warto dopłacać do osram-ów czy kupić philipsy ?igo_89 pisze:Panowie sklep podawany przez was w linku jest jedynym sklepem na allegro który sprzedaje oryginale żarniki firmy Philips, Osram i GE. Owy sklep jest ich autoryzowanym przedstawicielem. Sam osobiście u nich kupiłem żarniki D2S Philips Ultra Blue po 320 zł sztuka bardzo ładnie świecą. Pozdrawiam
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Koledzy - zakupiłem sobie te Philipsy D2S Ultra blue od firmy BEST LOOK, faktycznie wyglądają na oryginalne i niema z nimi problemu.
Ale miały one świecić w odcieniu niebieskiego, natomiast taki odcień jest przez 10 sekund od włączenia ksenonów a potem świeci tak jak moje stare philipsy 4300K...
Nawet na youtube jest filmik z testów tej żarówy i jest to samo...
To sie jakoś po czasie zmieni czy bez sensu przepłaciłem kilka stówek między 4300K a 6000K ?
Ale miały one świecić w odcieniu niebieskiego, natomiast taki odcień jest przez 10 sekund od włączenia ksenonów a potem świeci tak jak moje stare philipsy 4300K...
Nawet na youtube jest filmik z testów tej żarówy i jest to samo...
To sie jakoś po czasie zmieni czy bez sensu przepłaciłem kilka stówek między 4300K a 6000K ?
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!