ÂŚwiezo zakupiony 2.7 biturbo Avant
ÂŚwiezo zakupiony 2.7 biturbo Avant
Chciałem się pochwalić swoim nowym nabytkiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2012, 13:49 przez czesiu-84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2016
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TFSI 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Piękna sztuka, nie przejmuj się tym Quattro, do niczego Ci to nie potrzebne, bryczka ciężka, nawet w zimie świetnie się drogi trzyma, 230 koni na ośce, to nie tak wiele w tym samochodzie, dopiero jak mokro, to ASR sobie mrugnie. Troszkę w zimie żal jak na pasie obok Quattro startuje jak strzała a Ty słuchasz jak ASR walczy ale nie ma tragedii, odbije się to na spalaniu no i zawieszenie z tyłu proste. Moja w sześciobiegowym manualu bardzo rzadko przekroczy 15 litrów LPG a do emeryckiej jazdy mi bardzo daleko.
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Trakcji przy FWD brakuje już na suchym, świadczy o tym czas 0-100 FWD, wolniej o 0,4s. Na mokro to będzie już masakra, oczywiście wszystko obrobi ESP/ASR, i nie będzie stał w miejscu i mielił kołamiRaf4rb pisze:Piękna sztuka, nie przejmuj się tym Quattro, do niczego Ci to nie potrzebne, bryczka ciężka, nawet w zimie świetnie się drogi trzyma, 230 koni na ośce, to nie tak wiele w tym samochodzie, dopiero jak mokro, to ASR sobie mrugnie. Troszkę w zimie żal jak na pasie obok Quattro startuje jak strzała a Ty słuchasz jak ASR walczy ale nie ma tragedii, odbije się to na spalaniu no i zawieszenie z tyłu proste. Moja w sześciobiegowym manualu bardzo rzadko przekroczy 15 litrów LPG a do emeryckiej jazdy mi bardzo daleko.

To spalanie, to chyba z 1.8t ci się pomyliło

Producent podaje optymistyczne 15ltr Pb w mieście, więc LPG to będzie jakieś 18, licząc cięższą nogę 20 powinno wypić jak nic - mowa o aucie FWD, dla q jest 1,5 ltr więcej.
Ale autko autora, bardzo ładne

- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Dokładnie dla mnie AUDI=Quattro, jest mnóstwo fajnych aut z napędem FWD, RWD, ale tylko jedno z TAKIM napędem AWD0x4B25A pisze:Chyba mało jeździłeś autem w Quattro... ten napęd jest naprawdę rewelacyjny i przydaje się w każdych warunkachRaf4rb pisze:nie przejmuj się tym Quattro, do niczego Ci to nie potrzebneo deszczu czy śniegu nie wspomnę...

I BMW z xDrive, i Merc z 4Matic się mogą schować