[Audi A6 C5] jak zdjąć tapicerke klapy?
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
[Audi A6 C5] jak zdjąć tapicerke klapy?
Cześć. Mam pytanie co do "boczka" tylnej klapy w avancie. Jak zdjąć? Problem w tym, że chce naprawić wycieraczke, bo padła najpierw poczyszcze jak nie zadziała to kupie nowa. Oraz dać ojcu auto do zmiany ramki... urawała mi sie śruba w połowie i mam tablice na jedną śrubę.
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Co do tapicerki to sa 2 wkrety: jeden pod klapka na trójkąt ostrzegawczy, drugi we wgłębieniu uchwytu do zamykania.
Jak je odkrecisz to reszta już jest na klipsach zatrzaskowych, blaszanych, jeden rząd (4 szt) u góry (bliżej szyby), drugi na dole (3 szt) i po 1 szt na bokach (o ile dobrze pamiętam). Ja odciągam najpierw przy szybie ale ważne gdziekolwiek troche odciągnąć, jak juz bedziesz mógł zajrzeć to zrobi sie proste
Niedawno przerabiałem bo też miałem jedna śrubę od tablicy nie do odkręcenia, a że mnie to drażnilo to ją ukręciłem, potem wiercenie i gwintowanie.
Poprzedni właściciel użyl wkrętów zwykłych, gołych bez powłoki antykorozyjnej i teraz były tego skutki
Jak je odkrecisz to reszta już jest na klipsach zatrzaskowych, blaszanych, jeden rząd (4 szt) u góry (bliżej szyby), drugi na dole (3 szt) i po 1 szt na bokach (o ile dobrze pamiętam). Ja odciągam najpierw przy szybie ale ważne gdziekolwiek troche odciągnąć, jak juz bedziesz mógł zajrzeć to zrobi sie proste

Niedawno przerabiałem bo też miałem jedna śrubę od tablicy nie do odkręcenia, a że mnie to drażnilo to ją ukręciłem, potem wiercenie i gwintowanie.
Poprzedni właściciel użyl wkrętów zwykłych, gołych bez powłoki antykorozyjnej i teraz były tego skutki

Części samochodowe online - Motostacja pl