Witam,
Mam pytanie, Czy ktoś może mi doradzić jak zdemontować radio concert I (ta wersja bez przełącznika MODE na zmieniarke), gdy nie można wsadzić do końca jednego z wyjmaków. A dokładnie, to klucz z lewej strony po wsadzeniu wypycha radio, natomiast po prawej już nie - nie idzie go poprostu wepchnać tak głęboko jak tego z lewej (obawiam się, że poprzedni właściciel chciał wyjąć radio jakimś pilnikiem i namieszał). Czy istnieje jakaś metoda na wyjęcie radyjka? A może ma ktoś jakieś namiary na fachowca z trójmiasta, który potrafi coć takiego dokonać.
I jeszcze jedno pytanie, chciałem zamienić radio Concert I na Concert II wraz ze zmieniarką. Czy potrzebny mi będzie jakiś emulator, przejściówka, czy bez problemu wszystko wejdzie?
Pozdrawiam
[ A6 C5] Demontaż radia concert I - problem
gembas - masz rację, pomyliłem nazwy radyjek. W aucie mam radio chorus I (takie jak na tej aukcji http://allegro.pl/audi-chorus-i-audi-a2 ... 05569.html)
ale chciałem zamówić chorus II ze zmieniarką i stad pytanie, czy będzie działało?
Co do wyjmaków, to mam zwykłe z Allegro, które łatwo się wyginają nawet w rękach. Jeden zaczep puszcza, ale drugi to... ciężko chyba że bym go młotkiem spróbował wbić
ale chciałem zamówić chorus II ze zmieniarką i stad pytanie, czy będzie działało?
Co do wyjmaków, to mam zwykłe z Allegro, które łatwo się wyginają nawet w rękach. Jeden zaczep puszcza, ale drugi to... ciężko chyba że bym go młotkiem spróbował wbić

-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Michu0104, jeśli masz troszkę pieniążków
, to kup concert II i can-bus. Pamiętaj, muszą być chowane pokrętła.
(Nr 11 w temacie Doc'a: a6-c5-18t-180km-ajl-sedan-film-hd-vt20912,150.htm ), oraz moje video, spójrz na radio:
Natomiast przy mniejszym koszcie możesz kupić emulator zmieniarki .
( Nr 9 w temacie Doc'a: a6-c5-18t-180km-ajl-sedan-film-hd-vt20912,120.htm )
Wiadomo już gdzie "trzyma" te radio. Tutaj jest fotka z symphony, 4 klucze.
W concert lub concert II klucze są te same (2szt).
Jak widzisz.... przychodzą podłużne blaszki wsuwane w radio, które zwalniają zabezpieczenia. Jeśli faktycznie jakiś kretyn wpierdzielał szpile do radia, to spróbuj wsiąść mały karton, potnij ją w paski i zobacz.

(Nr 11 w temacie Doc'a: a6-c5-18t-180km-ajl-sedan-film-hd-vt20912,150.htm ), oraz moje video, spójrz na radio:
Natomiast przy mniejszym koszcie możesz kupić emulator zmieniarki .
( Nr 9 w temacie Doc'a: a6-c5-18t-180km-ajl-sedan-film-hd-vt20912,120.htm )
Hmm...spójrz gdzie się wymontowuje radio. Oczywiście musi być klucz od montażu radia. (ale to już masz)Michu0104 pisze:Ale żeby tego dokonać to i tak muszę w2ymontować stare radio. A w nim drugi zaczep ani drgnie. Macie moze na to jakiś pomysł?
Wiadomo już gdzie "trzyma" te radio. Tutaj jest fotka z symphony, 4 klucze.
W concert lub concert II klucze są te same (2szt).
Jak widzisz.... przychodzą podłużne blaszki wsuwane w radio, które zwalniają zabezpieczenia. Jeśli faktycznie jakiś kretyn wpierdzielał szpile do radia, to spróbuj wsiąść mały karton, potnij ją w paski i zobacz.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ImordS, niestety (albo stety
) ... sprzedałem zmieniarkę Panasonic, nie było mi potrzebne. Kupiłem radio Concert II + emulator.
To jest dokładny, mój film (bez zmieniarki)
Odnośnie używanych zmieniarek... 'piosenka przerywa':
Po pierwsze... czyszczenie soczewki.
Po drugie... naprawa sprężyn/gum trzymających mechanizm odtwarzacza.
Po trzecie... jak jeden i dwa nie przyniosą efektu, zmień na "mp3" mimo, że nie lubisz
ps.
ÂŁukaszu... pomyśl
Albo zmieniarka (faktycznie super dźwięk, ale lekkie nerwy z naprawą), albo emulator (średni dźwięk, bez problemów). 

To jest dokładny, mój film (bez zmieniarki)
Odnośnie używanych zmieniarek... 'piosenka przerywa':
Po pierwsze... czyszczenie soczewki.
Po drugie... naprawa sprężyn/gum trzymających mechanizm odtwarzacza.
Po trzecie... jak jeden i dwa nie przyniosą efektu, zmień na "mp3" mimo, że nie lubisz

ps.
ÂŁukaszu... pomyśl

2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.