Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] delikatnie wgieta maska ?

Nadwozie
ODPOWIEDZ
andrzej99122
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] delikatnie wgieta maska ?

Post autor: andrzej99122 » 16 sie 2012, 19:41

Witam uderzyłem w jelenia ,a raczej on we mnie w moj prawy błotnik i lampe.
Na szczescie uszkodzenia sa optymalne błotnik i lampa;/
zakupiłem juz dwa elementy i jest ok lecz mam delikatne wgniecenie na rogu maski niczym cały paznokiec
czymto wyprostowac? delikatnie rowniez odprysk lakieru nastąpił i pytam sie czy jest cos małego zeby chociaz w kolorze sie zlewało (nie musibycidealnie) ale czycos takiego istnieje,

Awatar użytkownika
Mirras
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mirras » 16 sie 2012, 23:15

hehe jak nie wiesz jak sie za to brać to lepiej tego nie ruszaj, moge ci tylko podpowiedzieć podłóż drewniany klocek pod masne na pas przedni ale tak zeby go nie połamać jedną ręke połuz na jednym rancie maski drugą na drugim i delikatnie uciskaj przesuwając klocek w kierunku prostującej sie blachy broń boze nie nasiszkaj nigdzie indziej niz na rantach bo popierdylisz całą maske chodz możesz to zrobić nawet w ten sposób co ci tłumacze jak bedziesz za agresywny a lakier jedż se dobiez tam gdzie lakiery dorabiają napewno mają opcje zaprawki z pendzelkiem jak chcesz zebym ci dokładnie wytłumaczył jak to wyprostować to musisz zrobić kilka fot z rużnych perspektyw bo kazde wgniecenie jest inne i inaczej trzeba do niego podejść.
nieważne czym jeździsz, ważne że to AUDI

andrzej99122
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: andrzej99122 » 17 sie 2012, 00:22

dzis zrobie i dam na forum -minimalnie a jednakłos trafił ;/

Awatar użytkownika
hanop
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hanop » 30 sie 2012, 16:38

Szkoda, że naruszył ci się lakier, bo tak to można by wyciągnąć wgniotę na klej albo suchy lód, bezinwazyjnie.

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 30 sie 2012, 17:11

hanop, na suchy lód to można wągry wyciskać :) sorry ale żądko kiedy zdarza się taki wypadek a filmiki na tou... to pic na wode.

Awatar użytkownika
hanop
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hanop » 30 wrz 2012, 21:56

Wiesz co widziałem, że jednak da się i na suchy lód wgniotki usuwać, więc nie wiem dlaczego jesteś tak sceptycznie nastawiony;) Fakt może są skuteczniejsze technologie, np. wyciąganie specjalistycznymi prętami, ale każda z tych bezinwazyjnych metod ma swoje plusy.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2013, 03:43 przez hanop, łącznie zmieniany 2 razy.

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 01 paź 2012, 07:22

hanop, powiedz mi czy widziałęś to live czy tylko na yutubie?
PO gradzie żadnego wgniotka tak nie usuniesz, jedynie takie które teoretycznie wyjdą zwykłym dotknięciem palcem, to zamiast rozbierać i dotykać od tyłu można tak, ale to jest rzadkość takie wgniotki.
a Sceptycznie nastawiony to jestem, bo robiliśmy próby na kursie, no i ogólnie nasz instruktor już wcześniej nas ostrzegł, na takie bujdy z youtuba.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja