[ A6 C5 Avant] Wygłuszenie maski silnika
[ A6 C5 Avant] Wygłuszenie maski silnika
Co może być przyczyną skurczenia się maty wygłuszającej maskę silnika. Mata skurczyła się w jednym kierunku (po szerokości) o około 10 cm wyrywając się z zatrzasków. Ciekaw jestem czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją i czy zasilanie LPG może być powodem. Czy jest jakiś sposób na przywrócenie jej pierwotnego wymiaru.
A sam wygłuszałeś maskę czy gdzieś w zakładzie ci to robili (bo wiem, że SztukaWyciszania.pl zajmuje się czymś takim)? A mogę się jeszcze zapytać jakiej firmy była ta mata i gdzie kupowałeś (jeżeli sam robiłeś wyciszanie). Nie chcę żeby i mi się coś takiego przytrafiło..
Ostatnio zmieniony 04 paź 2012, 02:23 przez hanop, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdę powiedziawszy sprawa maty zeszłą na dalszy plan. Walczę teraz z przegubami, które zaczynają klekotać po przejechaniu 7 tys km. Nie wymieniałem wszak na oryginały, ale tak mały przebieg wydaje się nieprawdopodobny. Zastanawiam się czy nie padło coś innego. W poszukiwaniu usterki zawieszenie zostało przetestowane na stacji diagnostycznej i wszystko było OK. Mam przejechane raptem 80 000 km. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?