Witam jak wtemacie - chciałbym sprawdzic poziom,ewentualnie wymienic olej w skrzyni gdyz juz40 tys sam zrobiłem,a podejrzewam ze nie był wymieniany(tym bardziej ze czasem delikatnie ,ale to delikatnie wyczówa sie szarpanie przy ok60 km)
mowi sie ze sie nie wymienia ,ale mechaników 2óch powiedziało ze trzeba gdyz eksplatuje sie auto i moze byc ubytektaksamo jaki filtr od tego.Ale szczerze nie wiem gdzie mozna to zrobic
[ AEB 1.8 150 KM] JAk sprawdzic poziom oleju w skrzyniTipTro
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
No dzięki nie zauwazyłem tego.
przeczytałem , lecz nie wiem czy przyczyna delikatnego drzenia moze byc skrzynia, gdyz biegi przełącza ok -płynnie tylko na 4 biegu przy delikatnej jezdzie odczówa sie to-pewnie moze bycduzo przyczyn .
AAA mam pytanie bardzo mnie nurtujace , podczas ruszania tak od 1 tys do1,5 tys bardzo wolno rusza te automat (inaczej nizmanual) jakby 1,2sek musze poczekac -to normalane?
przeczytałem , lecz nie wiem czy przyczyna delikatnego drzenia moze byc skrzynia, gdyz biegi przełącza ok -płynnie tylko na 4 biegu przy delikatnej jezdzie odczówa sie to-pewnie moze bycduzo przyczyn .
AAA mam pytanie bardzo mnie nurtujace , podczas ruszania tak od 1 tys do1,5 tys bardzo wolno rusza te automat (inaczej nizmanual) jakby 1,2sek musze poczekac -to normalane?
andrzej99122, jeśli chodzi o podszarpywanie, to przyczyny mogą być różne... u mnie np. przy 75k był problem z wew. szczelnością chłodnicy i miałem troche glikolu w oleju... stąd moje podszarpywanie na gorącym... po wymianie chłodnicy, płukaniu układu, nowym oleju, oprogramowaniu i adaptacji działa tak, jak po wyjechaniu z salonu 
Dlatego polecał bym sprawdzenie poziomu oleju i od razu wykonanie 'próby glikolwej' (jeśli w C5 to ta sama chłodnica do skrzyni i silnika). Potem ew. zmiana oleju...

Dlatego polecał bym sprawdzenie poziomu oleju i od razu wykonanie 'próby glikolwej' (jeśli w C5 to ta sama chłodnica do skrzyni i silnika). Potem ew. zmiana oleju...
No ale jak puścisz hamulec roboczy, to auto zaczyna 'pełzać'?andrzej99122 pisze:AAA mam pytanie bardzo mnie nurtujace , podczas ruszania tak od 1 tys do1,5 tys bardzo wolno rusza te automat (inaczej nizmanual) jakby 1,2sek musze poczekac -to normalane?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG