Wymiana Xenonów na podróbki i raz swieci jeden raz drugi jak
Wymiana Xenonów na podróbki i raz swieci jeden raz drugi jak
witam, spalił mi sie lewy xenon philipsa d2s, z racji tej ze oryginalne sa drogie kupiłem podróbki i wymieniłem dwa, teraz kiedy odpalam auto i włączam światła pali sie tylko jeden, dopiero jak pare razy włączę i wyłączę światła to załapuje drugi i palą dwa juz cały czas, wkurza mnie to, kumpel mówił ze moze to byc wina tego ze to podróbki a co wy myslicie? i jeszcze jedno pytanie czy sa to oryginalne xenony philipsa?http://moto.allegro.pl/ksenon-xenon-d2s ... 21439.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam
Wymieniłeś już te żarniki na oryginały bo u mnie tez się tak dzieje(tak już kupiłem auto). Raz jeden raz drugi czasem żaden nie odpali czasem od razu obydwa. Normalnie masakra. A jak już się zaświeca to pala jak wściekle za każdym razem. Boje się żeby nie rozwalić przetwornicy. Czy ktoś może polecić co kupić konkretnie jakie model i jakiej firmy.
Pozdrawiam
Wymieniłeś już te żarniki na oryginały bo u mnie tez się tak dzieje(tak już kupiłem auto). Raz jeden raz drugi czasem żaden nie odpali czasem od razu obydwa. Normalnie masakra. A jak już się zaświeca to pala jak wściekle za każdym razem. Boje się żeby nie rozwalić przetwornicy. Czy ktoś może polecić co kupić konkretnie jakie model i jakiej firmy.
Pozdrawiam
jeszcze nie kupiłem ori bo nie wiem czy te są ori http://moto.allegro.pl/ksenon-xenon-d2s ... 21439.htmlGolota26 pisze:Witam
Pozdrawiam
Witam
Mi się udało na stronie osram znaleźć po modelu do mojej Audiczki żarniki xenonowe. Według katalogu osrama powinien być XENARC 66240 jako standardowy żarnik. ciekaw jestem czy można włożyć coś lepszego np 66240CBI lub 66240SVS , i czy warto. W przyszłym tygodniu podmieniam żarniki na osrama i zobaczmy czy minie problem z nie zawsze startującymi żarnikami. potem w razie czego przetwornice.
Pozdro
Mi się udało na stronie osram znaleźć po modelu do mojej Audiczki żarniki xenonowe. Według katalogu osrama powinien być XENARC 66240 jako standardowy żarnik. ciekaw jestem czy można włożyć coś lepszego np 66240CBI lub 66240SVS , i czy warto. W przyszłym tygodniu podmieniam żarniki na osrama i zobaczmy czy minie problem z nie zawsze startującymi żarnikami. potem w razie czego przetwornice.
Pozdro
daj znac jak cosGolota26 pisze:Witam
Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Ja miałem problem z niezapalającym się żarnikiem a problem tkwił w diodzie LED włożonej na postojówkę.
(też mam podróby za 50zł szt.)

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
Witam
Dzisiaj zajrzalem do moich ksenonów. ÂŻarniki Philipsa 85122 siedzą wszystko w najlepszym porządku soczewki cale sztywno siedzą pierścienie ok żarniki obejrzałem z każdej strony. Sprawdzone punkty krytyczne napisy blaszki mocowania itp punkty. Na razie świeca oba i pala za każdym razem zobaczymy co bezie jutro. Dodatkowo obejrzałem startery na ksenon wszytko ok styki cale czyste nie powypalane itp. Przetwornice obejrzałem ręka i ręcznikiem papierowym czy wszytko ok, po sprawdzeniu suche zero wilgoci. Dodatkowo dla sprawdzenia zamieniłem żarniki miejscami z prawej lampy gdzie nie zawsze palił poszedł do lewej i na odwrót. Teraz faza testów. Po testach dam znać czy pomogło. Oby to tylko to. Na obydwóch żarnikach zauważyłem na środkowej malutkiej bance od strony tego pręcika stalowego lekkie jakby zmatowienie. Ale żarniki świeca bardzo ładnie białym światłem.
Pozdrawiam
Dzisiaj zajrzalem do moich ksenonów. ÂŻarniki Philipsa 85122 siedzą wszystko w najlepszym porządku soczewki cale sztywno siedzą pierścienie ok żarniki obejrzałem z każdej strony. Sprawdzone punkty krytyczne napisy blaszki mocowania itp punkty. Na razie świeca oba i pala za każdym razem zobaczymy co bezie jutro. Dodatkowo obejrzałem startery na ksenon wszytko ok styki cale czyste nie powypalane itp. Przetwornice obejrzałem ręka i ręcznikiem papierowym czy wszytko ok, po sprawdzeniu suche zero wilgoci. Dodatkowo dla sprawdzenia zamieniłem żarniki miejscami z prawej lampy gdzie nie zawsze palił poszedł do lewej i na odwrót. Teraz faza testów. Po testach dam znać czy pomogło. Oby to tylko to. Na obydwóch żarnikach zauważyłem na środkowej malutkiej bance od strony tego pręcika stalowego lekkie jakby zmatowienie. Ale żarniki świeca bardzo ładnie białym światłem.
Pozdrawiam
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
Trzeba myśleć trochę.. jak w sklepie normalnie żarnik kosztuję ponad 200zł to jak to może być oryginał.. ja też się swojego czasu połasiłem szkoda było wydać ponad 400zl i męczyłem się ponad rok, aż w końcu jeden umarł kupiłem oryginał 420zł i jest ok pali elegancko i do tego lepiej niż te tanie podróby..error pisze:jeszcze nie kupiłem ori bo nie wiem czy te są ori http://moto.allegro.pl/ks...2601221439.html
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
ok, dzieki za infoarkadiuso pisze:Trzeba myśleć trochę.. jak w sklepie normalnie żarnik kosztuję ponad 200zł to jak to może być oryginał.. ja też się swojego czasu połasiłem szkoda było wydać ponad 400zl i męczyłem się ponad rok, aż w końcu jeden umarł kupiłem oryginał 420zł i jest ok pali elegancko i do tego lepiej niż te tanie podróby..error pisze:jeszcze nie kupiłem ori bo nie wiem czy te są ori http://moto.allegro.pl/ks...2601221439.html
Dziś rano po testach i po sprawdzeniu teraz lewa lampa nie pali za każdym razem.Czyli wina żarnika. U mnie w mieście u dealera oryginał kosztuje 260 zl szt philips 85122. Bosch 230 zl szt. ÂŻarnik D2S.
Chyba trzeba będzie wymienić żarniki obydwa dla pewności. Na szczęście to nie wina wyłącznika i przetwornic.
Pozdrawiam
Chyba trzeba będzie wymienić żarniki obydwa dla pewności. Na szczęście to nie wina wyłącznika i przetwornic.
Pozdrawiam