[ A6 C5] Zgubiona tz. złodziejka do odkręcania kół
[ A6 C5] Zgubiona tz. złodziejka do odkręcania kół
Witam zgubiłem tz złodziejkę do odkręcania szpilek potrzebuję pomocy dorady kogoś kto wie jak sobie poradzić z tym problemem 

byłem dziś w salonie VW skoda i gościu mi powiedział że nie można dokupić takiej końcówki dlatego że każdy złodziej mógłby kupić by okraść auto z felg i że to nie jest proste ja też nie wieże w to że nie da się na dodatek że na pudelku gdzie jest klucz i winda jest jakiś nr najprawdopodobniej tej końcówki??
https://www.dropbox.com/s/ccx8954ews2u8 ... 112123.jpg tutaj zdjęcie tego zabezpieczenia
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
ten zestaw się nie nadaje do zabezpieczeń- do śrub owszemgembas pisze:Lub taki zestawik: http://allegro.pl/nasadki-wykretaki-do- ... 08654.html
pozdrawiam...
ze zdjęcia wynika że jest to ori vag .
klucza nie dokupisz. ale aso ma i ci odkręci
chyba żę cały komplet 36 wzorów nasadek vw-skoda audi jak masz wejścia w aso i wezmą na siebie.
generalnie temat prosty podjedz do prządnego serwisu opon i to zrobią
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
w takim razie musisz zaopatrzyć się w klucz do odkręcania srub który ma na końcu gwiazdkę 10albo12 ramienną dokładnie nie pamiętam.
jest to klucz standartowy służy do odkręcania srub w alu felgach które mają bardzo małe otwory na śruby (ledwo stożek przechodzi ).
przychodzi to w komplecie z alufelgami i srubami .
taki klucz dostaniesz u dystrybutora felg Alcar w wa-wie .www.alcar.pl/
klucz ten jest trochę większy niż otwór w twoim zabezpieczeniu więć go nabijasz min5 kg młotem do oporu jednocześnie luzując uderzeniem połączenie gwintowane .
koszt klucza ok 7 zł dlatego kup 2 bo marnej są jakości .jeśli będziesz zainteresowany mogę podać nr katalogowy alcar .piszę z domu a katalog alcara w pracy.
bardzo podobne a możę nawet te same klucze gwiazdkowe mają zastosowanie w szpilkach głowicy .ważne jest aby średnica była ciut większa niż w zabezpieczeniu . sprawdzony wielokrotnie patent już znasz to do roboty.
jest to klucz standartowy służy do odkręcania srub w alu felgach które mają bardzo małe otwory na śruby (ledwo stożek przechodzi ).
przychodzi to w komplecie z alufelgami i srubami .
taki klucz dostaniesz u dystrybutora felg Alcar w wa-wie .www.alcar.pl/
klucz ten jest trochę większy niż otwór w twoim zabezpieczeniu więć go nabijasz min5 kg młotem do oporu jednocześnie luzując uderzeniem połączenie gwintowane .
koszt klucza ok 7 zł dlatego kup 2 bo marnej są jakości .jeśli będziesz zainteresowany mogę podać nr katalogowy alcar .piszę z domu a katalog alcara w pracy.
bardzo podobne a możę nawet te same klucze gwiazdkowe mają zastosowanie w szpilkach głowicy .ważne jest aby średnica była ciut większa niż w zabezpieczeniu . sprawdzony wielokrotnie patent już znasz to do roboty.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
W tym przypadku raczej słabo z miejscem by coś takiego zrobić. Zależy jeszcze jak mocno ta blokada była przykręcona... postaraj się zaopatrzyć w coś takiego jak XZNdominik8484 pisze:to dospawali jakiegoś preta zagiętego ala ampul i odkrecili.
http://www.profitechnik.pl/produkt/kluc ... p-960.html
Może uda Ci się go nabić i odkręcić.
powodzonka
Fuck Fuel Economy
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego mydoom mnie spotkało to samo. Udało mi się kupić cały zestaw śrub z brakującym zabezpieczeniem na allegro za coś około 80zł. Przy okazji wymieniłem śruby na nowe bo tamte już były mocno wyrobione.
Dla przykładu : http://allegro.pl/vw-phaeton-sruby-zabe ... 36189.html
Dla przykładu : http://allegro.pl/vw-phaeton-sruby-zabe ... 36189.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bar
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Skrzynia: S-tronic
Mi kilka lat temu w ASO Audi dali wszystkie końcówki, żebym mógł sobie dopasować do śrub, więc wszystko zależy od miejsca, potem zamówiłem właściwą. Nikt nie robił problemówmydoom pisze:byłem dziś w salonie VW skoda i gościu mi powiedział że nie można dokupić takiej końcówki dlatego że każdy złodziej mógłby kupić by okraść auto z felg i że to nie jest proste ja też nie wieże w to że nie da się na dodatek że na pudelku gdzie jest klucz i winda jest jakiś nr najprawdopodobniej tej końcówki??