Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Montaż xenonów HID (slim) soczewki H1 / by eldo

Warsztat
Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 24 wrz 2012, 10:34

doskonale o tym wiem :] czekam na zimę, żeby sprawdzić jak będą zachowywać lampy. samo parowanie wynika ze słabszej cyrkulacji powietrza w lampie. Lewa lampa czasem mi parowa, czasem nie i zauważyłem, że zawsze zmiany występowały jak zdejmowałem dekiel i przy tym wszystkie kable ok hidów.
W zależności jak później są upchane taka jest cyrkulacja. W prawej lampie kombinowałem na różne sposoby i nic. Nie wiem czy mam zbyt szczelną lampę z deklem czy na odwrót.

Ale perspektywa ponownego rozklejania przeważa i niebawem ponownie wpakuje tam dekiem żeby się nie brudziło. Problem w tym, że jak paruje to na soczewce zasychają małe drobinki wody i to też psuje przejrzystość soczewki.

PZDR

Awatar użytkownika
Toperz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Toperz » 24 wrz 2012, 12:37

w lampach są wywietrzniki, w każdej jak dobrze pamiętam chyba 3 lub 4. Taka gumowa rurka w kształcie litery C, spróbuj wydłubać ze środka gąbkę która jest i niby ma działać jako filtr przeciw pyłkowy lub w ogóle je zdejmij. Ja tam zrobiłem, nie ma problemów z parowaniem ani z zabrudzeniami w środku.
Fuck Fuel Economy

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 24 wrz 2012, 12:46

hmm wywietrzniki widziałem, często czytałem o tej gumowej rurce ale u mnie nie ma żadnej gumy na tych wywietrznikach - po prosu plastikowe rurki jakby z krótkim daszkiem (u mnie wygląda to w taki sposób https://a6klub.pl/a6-c5-zaparowana-lampa-przednia-vt5577,15.htm#511134 zdjęcia znalezione w sieci ale gumy nie widzę) . Gdy miałem wyjęte lampy do rozklejania przedmuchiwałem wszystkie te wywietrzniki i nie było większych oporów powietrza ale gąbek tam nie zauważyłem więc może poprzedni właściciel się ich pozbył. Jak rozklejałem prawą lampę okazało się, że ktoś wcześniej są paskudnie skleił bo brakowało kleju w dolnej prawej części i np tamtędy dostawała się woda jak byłem na myjce. Jak ja ją sklejałem dałem w tym miejscu sylikony i dodatkowo bo zlepieniu zabezpieczyłem miejsca łączeń klosza s obudową ale mimo wszystko mam problem z parą. Muszę jeszcze raz pokombinować z ułożeniem kabli w środku i z przetwornicą w deku (choć sposób schowania jej pomiędzy obudową i silniczkiem mi się bardziej podoba bo teraz nie mam problemu, żeby zdjąć dekiel bez wyjmowania i odpinania wszystkich kabli).
Ale dzięki Toperz, zwrócę jeszcze raz uwagę na te wywietrzniki.

Awatar użytkownika
welch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: welch » 24 wrz 2012, 18:14

no własnie u mnie wyszła sytuacja sama a mianowicie zatrzymała mnie policja i chcieli mi dolozyc 300zł i dowod zabrac za brak spryskow na zderzaku i ubłagałem ze jak mi dadza 5 min to bede miał normalne zarowki na to oni tak spisali mnie bez mandatu i zabrania dowodu ale jak mnie spotkaja nastepnym razem z xenonem to zabiorą dowod i mandat bez jakiejkolwiek rozmowy. wiec włzyłem normalne zarowki dekle zamknołem i nie paruje czyli ciepła przetwornica musiała chyba wytwarzac cieplo takie ze nie nadązalo ulatniac sie z lampy. a bez dekli nie polecam po jakims czasie lampy beda takie zaje.... walone w srodku ze masakra. wiec jesli nie ma spryskow nie ma xenonow :)

MotoRider
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MotoRider » 24 wrz 2012, 19:37

a co do wyciagniecia lampy to jakby ktos mial problem to polecam tą 4tą subke odkręcić i lampa elegancko wyjdzie bez odkrecania zderzaka, troszke utrudniony dostęp ale warto to odkręcić
Audi A6 C4 2.6 150 KM
Audi A8 D2 4.2 299 KM
Audi A6 C5 1.9tdi 110 KM aktualnie

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 24 wrz 2012, 22:39

welch, a jaką masz temperaturę barwy hidów? w sumie nawet 4300K różni się od zwykłej żarówki ale np 6000K i wyżej to już walą na niebiesko.

Awatar użytkownika
welch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: welch » 25 wrz 2012, 15:21

siema juber wiec ja mam 6000k i jak sa właczone to przetwornica jest naprawde ciepła moze przez to taki problem ale wczoraj dłubałem na temat tych xenonow i znalazłem aby nie montowac ich w zamknietym miejscu :) wiec chyba mam odpowiedz ale juz ich wogole nie mam policja mi nie pozwala :) nie mam spryskow na zderzaku i z tad problem musiał bym zderzak szukac .

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 25 wrz 2012, 17:51

:] niektórzy przyklejają atrapy sprysków i przy kontroli można liczyć, że policja zerknie i nie będzie prosić o ich użycie :p
Wiele osób ma w lampach zamontowane przetwornice i nie mają problemów z parowaniem. No niestety zależy od lamp i od sposobu upchania - tak jak pisałem wcześniej u mnie lewa nie paruje i mam przetwornice w deklu a prawa niestety podczas deszczu lub po myjce zaparowana.
PZDR

Awatar użytkownika
max0107
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: max0107 » 26 wrz 2012, 19:22

Toperz pisze:w lampach są wywietrzniki, w każdej jak dobrze pamiętam chyba 3 lub 4. Taka gumowa rurka w kształcie litery C, spróbuj wydłubać ze środka gąbkę która jest i niby ma działać jako filtr przeciw pyłkowy lub w ogóle je zdejmij. Ja tam zrobiłem, nie ma problemów z parowaniem ani z zabrudzeniami w środku.
Polecam ten sposób
Zdjęcie tych gumowych odpowietrzników pomaga w parowaniu lamp :)

Awatar użytkownika
tomowalk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tomowalk » 05 paź 2012, 13:36

--------------------------------------------------------------------------------

Witam. Podłącze się do tematu a mianowicie chciałbym kupić zestaw hid PHILIPSa albo osram ale przeczesałem internet i na żadnej polskiej stronie nie znalazłem zestawu philipsa ani osram , może mógłby ktoś podać linka do dobrej stronki z takim zestawem. Ile może kosztować taki zestaw?

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 06 paź 2012, 11:33

tomowalk, A jakie masz u siebie mocowania, H1?

Awatar użytkownika
tomowalk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tomowalk » 06 paź 2012, 17:53

H7

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 06 paź 2012, 18:06

tomowalk pisze:--------------------------------------------------------------------------------

Witam. Podłącze się do tematu a mianowicie chciałbym kupić zestaw hid PHILIPSa albo osram ale przeczesałem internet i na żadnej polskiej stronie nie znalazłem zestawu philipsa ani osram , może mógłby ktoś podać linka do dobrej stronki z takim zestawem. Ile może kosztować taki zestaw?
Kolego, nigdzie nie kupisz zestawu HID zadnej normalnej firmy !!! <okok>

HIDy robią tylko Chinczycy, nawet niektórzy umieszczaja napisy Philips, czy Bosch (moze i inne), jednak żadna ze znanych firm sie do tego nie przyznaje !!! <brawo> <hura>
Części samochodowe online - Motostacja pl

Awatar użytkownika
tomowalk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tomowalk » 06 paź 2012, 20:07

o!!!! Dzięki myślałem że są, na ebay widziałem zestawy philipsa

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 06 paź 2012, 20:54

tomowalk pisze:na ebay widziałem zestawy philipsa
Made in China <lol>. Pudełko Philips a w środku żarnik china ;p .

Jak chcesz dobry xenon, no to kompletna instalka Cię czekać. Ori przetwornice Denso, Kyoto itp oraz żarniki i oczywiście lampy przystosowane pod D2S

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja