Niestety nie będę umiał wskazać Ci typowego miejsca, gdzie kupiłem, bo mam znajomego, który prowadzi sklep z częściami samochodowymi. Na początku ściągnął dla mnie właśnie kostkę, która nie pasowała (ta z miejscem na węższy bolec).
Dopiero potem skumałem, że coś chyba jednak jest nie tak i zdecydowaliśmy się ściągnąć droższy oryginał (na 3 zdjęciu jest kostka identyczna z tą, którą kupiłem w końcu) i wszystko pięknie pasowało.
Reasumując musisz prawdopodobnie pytać o oryginalną kostkę, bo zapewne Tobie tak jak mi proponowali tanie zamienniki dostępne od ręki, bo "drogich oryginałów mało się sprzedaje". Trochę kłopotliwe będzie ustalenie skąd pochodzi moja kostka, ale jeśli będziesz pytać bezskutecznie o oryginał (nadal będą dawać nieodpowiednią) to napisz przynajmniej PW do mnie - postaram się wtedy dowiedzieć konkretniej i uzupełnię tego posta.
[A6 C4 2.0 16v ACE] Dziwne pikanie
Tak jak się obawiałem, nie udało mi się namierzyć konkretnego dostawcy ale zapewniam Cię, że droga zdobycia tej kostki jest dostępna dla każdego właściciela sklepu motoryzacyjnego - pokaż im tylko swoją zepsutą kostkę i uczul na kształt otworu na bolec i jestem pewien, że ktoś Ci sprowadzi właściwą. Na allegro możesz kupić niewłaściwą jak się nie dogadasz.