Witam
Jakiś czas temu we wnętrzu mojego auta zaczęło robić się coraz głośniej. Zauważyłem, że do wnętrza auta dochodzi więcej dźwięków ze środowiska tak jakbym miał niedomknięte któreś drzwi. Po dokładnych oględzinach zauważyłem, że przednia szyba od strony pasażera jest osadzona niżej. Odstaje od uszczelek. Lewa strona jest ok tylko z tą prawą coś się stało. Jak to naprawić?
foto
http://mlewczynski.picturepush.com/albu ... szyba.html
[ A6 C5] nierówno osadzona przednia szyba
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ A6 C5] nierówno osadzona przednia szyba
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jakbyś zauważył chodzi o przednią, czołową szybę nie boczne. Szyba z prawej strony jest jakby wduszona do środka. Z lewej idealnie przylega do uszczelek.Mahrid pisze:Koleg Levuss
Pisz jasniej czy niedomyka Ci sie sama szyba czy moze cala ramka wraz szyba odstaje (niedomyka sie do karoseri).
Bo po zdjeciach nic nie widac
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
Re: [ A6 C5] nierówno osadzona przednia szyba
Kolego, wycięcie i ponowne wklejenie to jedyne rozwiązanie.Levuss pisze:Witam
Jakiś czas temu we wnętrzu mojego auta zaczęło robić się coraz głośniej. Zauważyłem, że do wnętrza auta dochodzi więcej dźwięków ze środowiska tak jakbym miał niedomknięte któreś drzwi. Po dokładnych oględzinach zauważyłem, że przednia szyba od strony pasażera jest osadzona niżej. Odstaje od uszczelek. Lewa strona jest ok tylko z tą prawą coś się stało. Jak to naprawić?
foto
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: [ A6 C5] nierówno osadzona przednia szyba
A tak z innej beczki, próbowałeś zdemontować tę osłonę, wyczyścić jej mocowania i założyć ją ponownie. Może po prostu nie dochodzi ona do szyby?Levuss pisze:Witam
foto
Osobiście wątpię aby szyba X czasu po wklejeniu 'siadła' o 0,5cm. Z resztą każdy kto miał do czynienia z klejem do szyb, wie jak ciężko się go obrabia więc raczej ciężko wyobrazić sobie sytuację 'kurczenia' się tej spoiny