Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5 Sedan] Jaki reflektor ?

Nadwozie
ODPOWIEDZ
masterkot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5 Sedan] Jaki reflektor ?

Post autor: masterkot » 26 gru 2009, 23:06

Witam.. a wiec pytanie moje brzmi jaki wybrac reflektor przedni prawy do audi a6 c5 rok 97' .. taki zeby byl dobrym zamiennikiem do oryginalnego reflektora helli ponieważ taki mam ze strony lewej.. dodam ze ten prawy musze wymienic bo jest bardzo zżółkniety i strasznie odbiega od wygladu tego ze strony przeciwnej bo ta byla juz kiedys wymieniana .. jesli ktos z was moze podac jakis link na allegro z ktorego moglbym zamowic cos godnego uwagi to bede bardzo wdzieczny :) pozdrowionka

masterkot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: masterkot » 27 gru 2009, 12:05

Właśnie szukałem oryginalnej z helli ale nie ma szans znalezc takiej w stanie ktora dorowna tej ktora mam ze strony lewej.. ta lewa jest w idealnym stanie.. a zamawiajac uzywana tez nie mam pewnosci jak ona naprawde bedzie wygladala w momencie jak do mnie dotrze.. dlatego rozmyslam nad zamiennikiem ale nowym :/ ale skoro mowisz ze firma depo robi cos ciekawego to zaraz cos poszukam..

Awatar użytkownika
Jarecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Jarecki » 27 gru 2009, 12:20

masterkot, poczytaj ten temat moze da sie u Ciebie tak zrobic :arrow: a6-c5-odnowa-lamp-przednich-vt8134.htm

masterkot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: masterkot » 27 gru 2009, 16:17

..czytałem ten temat ale u mnie napewno sie nie sprawdzi zbyt wielka roznica miedzy nowa lampa a ta zżółknieta .. do takiego wygladu napewno sie juz jej nie doprowadzi... jesli bysmy odswiezali obie lampy to jak najbardziej efekt bedzie widoczny .. ale nie spradzi sie to w moim przypadku takze chce zakupic jakis nowy zamiennik helli..

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Paliwo: Diesel

Post autor: eneron » 27 gru 2009, 19:20

masterkot, nie tak dawno byłem zmuszony także wymienić lampę przednią (pożyczyłem autko siostrze, zahaczyla o ścianę i żywcem wyrwała lewą lampę uszkadzając przy tym lekko błotnik i zderzak). Też stalem przed podobnym dylematem jak Ty, kupić używkę HELLA czy nówkę chińczyka.

Kupiłem dwie używane lampy HELLA (żeby wyglądały tak samo a nie, że jedna ciemna druga jasna), lampy mam już po tzw małym lifcie czyli lampy mają dużą soczewkę, żarówki kierunkowskazu są już przykryte kloszem, żaróka postojiowa jest zamontowana na gorze. Tobie również radzę kupić lampy HELLA z rocznika 99-01 z tego powodu, że świecą nieporównywalnie lepiej od tych z lat 97-99 a te wszystkie DEPO może nie są zle ale do CZYSTYCH lamp HELLI dużo im brakuje. Dodatkowym atutem było to, że udało mi się namierzyć lampy regenrowane, wyglądają jak nóweczki jakby były prosto ze sklepu <ok>

Za lampy zapłacilem 600zł + 40 zł przesyłka.

Teraz gdybym stal przed podobnym wyborem co Ty, nawet bym się chwili nie zawahał i szukałbym lamp tylko oryginalnych z rocznika 99-01. Warto kupić 2 szt bo raczej nie uda Ci się dopasować "kolorystycznie" lamp i zawsze jedna bedzie ciemniejsza druga jaśniejsza, ja kupiłem lampy, które jeździły w aucie z 01r i obie wyglądają tak samo - idealnie :-P

Nie ukrywam że dosyć długo mi zajęło znalezienie na Allegro tych lamp ale warto było ;-)
Obrazek

Nie kupuj zamienników chińskich :roll: (widziałem jak świecą lampy DEPO w Oplu Vectra B - światło pada wszędzie tylko nie tam gdzi epowinno oraz jak świecą Depo w Grande Punto 'ala soczewki z ringami - masakra, światło jest bardzo źle rozłożone, są ciemne plamy przed samochodem a w Grande Punto o tyle ciekawie, że droga oświetlana jest nie na całej płaszczyźnie lecz świecą takie jakby tylko dwa długie paski a między nimi ciemności egipskie - kosztowały kolegę 800zł i wstawił z powrotem stare bo w nocy nie dało się jeździć)

Zwróć szczególną uwagę, żeby nie kupic lamp od anglika, warto prosić sprzedawcę żeby przesłał fotki oznaczeń lampy, wtedy sobie sprawdzisz czy na pewno lampy nie są od angola <ok>
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

masterkot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: masterkot » 27 gru 2009, 19:58

A słyszales o lampach firmy TYC ? bo do tanich nie naleza wiec ciekawe jak z jakoscia.. dzisiaj zauważylem ze dużo żółtego światła daje ta mała żarówka pozycyjna bo w lewej lampie jest przepalona i tym sposobem auto stojac na swiatlach mijania świecąc ,lewa strona swieci czysciej a prawa gdzie ta zaroweczka jeszcze dziala daje wiecej zoltego swiatla.. czy sa w sprzedazy takie ktore daja wiecej bialego swiatla ? Ogolnie to znalazlem oryginala na allegro ale nie wiem jak w rzeczywistości ta lampa bedzie wygladala http://moto.allegro.pl/item850138370_au ... 97_99.html

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Rocznik: 2010
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM

Post autor: eneron » 27 gru 2009, 22:24

masterkot pisze:A słyszales o lampach firmy TYC ? bo do tanich nie naleza wiec ciekawe jak z jakoscia..
hmmm moim zdaniem jeśli masz płacić tyle samo lub zbliżoną kwotę za lampy firmy TYC (nigdy o takiej firmie nie słyszałem) to nie warto topić kasę w coś czego nie znamy, szkoda kasy żeby testować to na sobie bo masz 50% szans, że będzie świecić dobrze i nie wiadomo czy to nie jest chińska podróbka <rotfl>

Lepiej w podobnej cenie kupić HELLI lampy i tak jak wyzej pisałem, warto poszukać lamp z rocznika 99-01 z dużą soczewką - świecą nieporównywalnie lepiej od tych z małą soczewką z lat 97-99.

Hmm co do postojówki nie zauważyłem u siebie, żeby żaróweczka 5W miała jakikolwiek wpływ na barwę świateł mijania no może gdybym podjchał zderzakiem pod samą ścianę to może i by było widać, na drodze na pewno w warunkach drogowych raczej na pewno tego nie da się zauważyć :shock:
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

darek1975
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: darek1975 » 15 wrz 2012, 11:07

eneron, wiec lampy z rocznika 99-01 pasuja do rocznika 97 ? I to sa te z duza soczewka? Pozdrawiam
Darek

whitewhite
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: whitewhite » 05 gru 2015, 16:29

Witam Panowie. Ja również stoję przed wyborem lamp.
Znalazłem DEPO 99-01 i chciałem się upewnić czy podejdą do 98.
Auto świeżo co kupione więc jeszcze nie ogarnięty w temacie.

kangoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kangoo » 05 gru 2015, 21:17

depo to g...o ja mam nowe w aucie i świecą jak świeczki

whitewhite
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: whitewhite » 06 gru 2015, 09:34

Hmmm no to jest jeszcze tyc. Ale jakieś konkretnej opini na takie lampy nie znalazłem.
Mam teraz zamontowane Hella ale są bardzo zniszczone. W środku poobrywane i poprzedni właściciel poupychał tam deski .... żeby poziom trzymały i w dodatku nic nie świecą

Awatar użytkownika
Xray T2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 136KM
Paliwo: Benzyna

Post autor: Xray T2 » 04 sty 2016, 18:04

Podepnę się pod temat, chodzi o to jak to z tymi soczewkami? Są małe i duże?
Pytam bo nie wiem jaka jest u mnie?
Fotka do wglądu
Obrazek
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.

Xenon A6 C6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2004
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM

Post autor: Xenon A6 C6 » 19 lip 2016, 12:22

Hej. Ja wolałem sobie zrobić reflektory w tej firmie :)
http://www.tmcmc.pl/regeneracja-reflektorow

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja