[ AEL 2.5 140 KM] SZARPANIE PODCZAS JAZDY
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AEL 2.5 140 KM] SZARPANIE PODCZAS JAZDY
Witam, mam problem z moim a6, ale zacznę od początku. Zaraz po zakupie(ponad 3 lata temu) zaczął dziwnie pracować silnik na biegu jałowym, tak jakby się dusił, ale w trakcie jazdy nic niepokojącego się nie działo był dynamiczny, nie kopcił. Wymieniłem więc głowice pompy na nową-bo taka była diagnoza fachowców, oczywiście nie pomogło, po jakimś czasie został zamontowany używany nastawnik-wyczyszczony, no i pomogło auto zaczęło palić na dotyk czy zimny czy gorący <lol> <lol> teraz po roku objawy jakby wróciły bo znów falują obroty ale tak jakby coś przerywało pracę silnika trochę inaczej niż wcześniej i do tego doszło szarpanie podczas jazdy i na postoju jak przygazuję to tak między 1800 a 2100 obr./min. przerywa, w dodatku rano i na ciepłym gorzej pali. W miedzy czasie zmieniłem też wtrysk sterujący ponieważ pokazał się błąd czujnika wzniosu iglicy(migająca kontrolka świec żarowych). Trochę mam dość pseudo mechaników i wydawanie bez potrzeby kasy. Może ktoś miał taki problem, może ktoś mi pomorze :( :(
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
oczywiście masz rację ale błędów komp nie pokazywał a do VAG-a nie mam u siebie dostępu musiałbym jechać do większego miasta, no ale dziś jestem po wymianie wtrysku sterującego i jak narazie jak ręką odjął, auto przestało szarpać lepiej odpala (tak jak kiedyś na dotyk) silnik pracuje równo i obroty nie falują. Wstawiłem używkę bo taki wpadł mi szybko w ręce ale w przyszłości rozważę zakup nowego wtrysku. Może moje doświadczenie się komuś przyda. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi na mój post