Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AEL 2.5 140 KM] SZARPANIE PODCZAS JAZDY

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
krzysiek.audi86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AEL 2.5 140 KM] SZARPANIE PODCZAS JAZDY

Post autor: krzysiek.audi86 » 11 wrz 2012, 21:56

Witam, mam problem z moim a6, ale zacznę od początku. Zaraz po zakupie(ponad 3 lata temu) zaczął dziwnie pracować silnik na biegu jałowym, tak jakby się dusił, ale w trakcie jazdy nic niepokojącego się nie działo był dynamiczny, nie kopcił. Wymieniłem więc głowice pompy na nową-bo taka była diagnoza fachowców, oczywiście nie pomogło, po jakimś czasie został zamontowany używany nastawnik-wyczyszczony, no i pomogło auto zaczęło palić na dotyk czy zimny czy gorący <lol> <lol> teraz po roku objawy jakby wróciły bo znów falują obroty ale tak jakby coś przerywało pracę silnika trochę inaczej niż wcześniej i do tego doszło szarpanie podczas jazdy i na postoju jak przygazuję to tak między 1800 a 2100 obr./min. przerywa, w dodatku rano i na ciepłym gorzej pali. W miedzy czasie zmieniłem też wtrysk sterujący ponieważ pokazał się błąd czujnika wzniosu iglicy(migająca kontrolka świec żarowych). Trochę mam dość pseudo mechaników i wydawanie bez potrzeby kasy. Może ktoś miał taki problem, może ktoś mi pomorze :( :(

krzysiek.audi86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysiek.audi86 » 12 wrz 2012, 18:54

nie już błędu wtrysku nie mam po wymianie wtrysku sterującego już się nie pojawiał, niestety nie mam kabelka żeby się podłączyć więc nie mam pojęcia jaka jest dawka paliwa, niedługo będę miał drugi wtrysk sterujący i pompę wtryskową, podmienię i zobaczę co pomogło, dam znać na forum

krzysiek.audi86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysiek.audi86 » 13 wrz 2012, 19:48

oczywiście masz rację ale błędów komp nie pokazywał a do VAG-a nie mam u siebie dostępu musiałbym jechać do większego miasta, no ale dziś jestem po wymianie wtrysku sterującego i jak narazie jak ręką odjął, auto przestało szarpać lepiej odpala (tak jak kiedyś na dotyk) silnik pracuje równo i obroty nie falują. Wstawiłem używkę bo taki wpadł mi szybko w ręce ale w przyszłości rozważę zakup nowego wtrysku. Może moje doświadczenie się komuś przyda. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi na mój post

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja