Witam,
Od wczoraj moja Audi A6 2.7 99r. (230KM) tiptronic przestała jechać. Podczas delikatnego przyspieszania wszystko jest ok. Jednak po mocniejszym dodaniu gazu zaczynają się problemy. Samochód nie ma mocy zachowuje się jakby miał 100 a nie ponad 200KM. Zaczyna cały się telepać a po jeszcze mocniejszym dodaniu gazu pojawia się dźwięk - try tryy trrrryyy. Nie wiem jak to lepiej opisać. Silnik na wolnych pracuje normalnie, brak jakiegokolwiek dymienia. Nie ma LPG. Po przestudiowaniu forum nie jestem w stanie stwierdzić choćby przypuszczalnie co może być przyczyną tego zachowania i liczę na waszą pomoc.
[ AJK 2.7 230 KM] Silnik 2.7 BT brak mocy, szarpanie i dziwn
[ AJK 2.7 230 KM] Silnik 2.7 BT brak mocy, szarpanie i dziwn
samochody są na benzynę, na oleju napędowym jeżdżą traktory i ciężarówki, a na gazie gotuje się obiad.
Witam. Chciałbym odnowić temat. Musiałem wyjechać na kilka dni i nie miałem jak sie odezwać. Ale od początku: jeśli chodzi o błędy to jedyny jaki pojawił sie to błąd nr 17869 - regulacja temperatury recyrkulacji spalin strona 1 zła funkcja brak osprzetu / nie związany ze sprzętem. - błąd sporadyczny. Błąd ten nie pojawił sie przy wcześniejszym podłączeniu, dopiero po przejechaniu sie z większym deptaniem i zgłaszaniu auta na parkingu. Jeśli chodzi o logi to jeszcze nie robiłem bo mam problem z ustaleniem co i jak. Chodzi mi głownie o to z jakich bloków pomiarowych mam te logi zrobić. Proszę nie odsylajcie mnie do przeszukania forum, bo obecnie nie mam dostępu do kompa a klikam do was z telefonu - nie jest to najprzyjemniejszy sposób korzystania z forum
. ÂŻeby nie powiedzieć gorzej. I teraz taka moja uwaga - autko jakby weszło w tryb samonaprawy. Obiawy zmniejszyły sie, samochód lepiej jedzie, są momenty kiedy niemal idealnie przyspiesza i to na pełnym bucie. Kolejne przyspieszenie i juz źle - do 4 a częściej do 5 tys obrotów jakby turbo dziura i nagle jakby ktoś go odkorkowal.
Ps. Przepraszam za niesformatowanie tekstu, ewentualne błędy czy brak interpunkcji, jak juz wspominałem - telefon. Jak tylko będę przy kompie poprawie

Ps. Przepraszam za niesformatowanie tekstu, ewentualne błędy czy brak interpunkcji, jak juz wspominałem - telefon. Jak tylko będę przy kompie poprawie
samochody są na benzynę, na oleju napędowym jeżdżą traktory i ciężarówki, a na gazie gotuje się obiad.