[ A6 C5] Wymiana licznika na pełny Fis
mam pytanie bo już sam nie wiem
czy to jest pełen fis
Wg mnie jest to pełen fis, ale nie mam tutaj wskazaĂą dziennego przebiegu jak również gdy się zatrzymuje to chwilowe spalanie jest jakby zawieszone pokazuje to co było wcześniej.
Czy da się zrobić tak aby było wskazania dzienne i chwilowe spalanie nawet na postoju
Mój wóz to A6 Quattro 110kw 2,5tdi z 1999 roku.
czy to jest pełen fis
Wg mnie jest to pełen fis, ale nie mam tutaj wskazaĂą dziennego przebiegu jak również gdy się zatrzymuje to chwilowe spalanie jest jakby zawieszone pokazuje to co było wcześniej.
Czy da się zrobić tak aby było wskazania dzienne i chwilowe spalanie nawet na postoju

Mój wóz to A6 Quattro 110kw 2,5tdi z 1999 roku.
zmniana na duzy Fis
witam wszystkich mam takie pytanie czy moze ma ktos z Was na zbyciu caly kpl do przerobienia na duzego Fisa chodzi mi o licznik ta kostke i przelacznik i wszystko to jest potrzebne do audi a6 1.9 tdi z 2002 go roku lub moze ktos mi podpowie dokladnie czego szukac bo niezabardzo sie w tym orientuje a najlepiej bylo by jakby ktos znal jakiegos elektromechanika ktory by mi to zrobil , o i dodam jeszcze tylko ze bym to potrzebowal na grudzien bo wtedy bede w polsce wiec jest jescze duzo czasu moze komus cos w rece by wpadlo w tym okresie pozdrawiam wszystkich 

Witam
Chciałbym dołączyć się do tematu, mianowicie zakupiłem ostatnio Audi A6 1.8 T (AWT) Avant i chciałbym dołożyc FIS, bo z tego co wyczytałem na forum nie posiadam takiego, po właczeniu silnika wyskakuje "SERVICE" informacja o zmianie oleju, potem duże OK, po czym później pokazuje tylko temperaturę otoczenia, jakie dodatkowe czujniki będę potrzebować, jeśli chodzi o ilość płynu do spryskiwaczy to jeszcze nie miałem okazji sprawdzić. Części które muszę zakupić to: Zegary, manetka i coś jeszcze? jeśli chodzi zegary to jakie mianowicie, może ktoś podesłać jakiś link z numerami. Dziękuję i pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.[/b]
Chciałbym dołączyć się do tematu, mianowicie zakupiłem ostatnio Audi A6 1.8 T (AWT) Avant i chciałbym dołożyc FIS, bo z tego co wyczytałem na forum nie posiadam takiego, po właczeniu silnika wyskakuje "SERVICE" informacja o zmianie oleju, potem duże OK, po czym później pokazuje tylko temperaturę otoczenia, jakie dodatkowe czujniki będę potrzebować, jeśli chodzi o ilość płynu do spryskiwaczy to jeszcze nie miałem okazji sprawdzić. Części które muszę zakupić to: Zegary, manetka i coś jeszcze? jeśli chodzi zegary to jakie mianowicie, może ktoś podesłać jakiś link z numerami. Dziękuję i pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.[/b]
problem po ponownym podłączeniu zegarów
Witam koledzy nie znalazłem podobnego problemu na forum więc z tąd moje pytanie :
zakładałem w swojej A6 ringi zegarów i po ponownym podłączeniu zegarów wszystko działa z jednym problemem a mianowicie wskażnik temperatury (lewy górny
) spada poniżej najniższej wartości wskazówka nawet nie jest w poziomie lecz skierowana ku dołowi:((
jaki może być tego powód co muszę teraz zrobić...

pomocy
z góry
dzięki za podpowiedzi
auto to a6 2,4 v6 avant 1999/2000
z zegarkiem wskazówkowym
zakładałem w swojej A6 ringi zegarów i po ponownym podłączeniu zegarów wszystko działa z jednym problemem a mianowicie wskażnik temperatury (lewy górny

jaki może być tego powód co muszę teraz zrobić...

pomocy
z góry
dzięki za podpowiedzi
auto to a6 2,4 v6 avant 1999/2000
z zegarkiem wskazówkowym
Pozdrawiam wszystkich
Witam wszystkich członków klubu od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem A6 1.8T w wersji silnikowej ANB. W aucie brakuje mi Fis mam opcje chyba najbardziej uboga z analogowym zegarkiem bez wyswietlacza. Juz kiedys podobały mi sie zegary w milach, na allegro udało mi sie znalesc cos takiego http://moto.allegro.pl/licznik-zegary-a ... 09079.html wiem ze powinienem zakupic manetke od wersji z komputerem czy wszystkie kostki beda pasowaly ? czytalem cały temat ale audi jest dla mnie nowoscia. Nie chcialbym strzelic gafy z zakupem. Zalezy mi na pierdolach typu chwilowe spalanie/czy tez ilosci kilometrow do zatankowania. Czy jakis spec od krecenia licznikow ogarnie temat bez problemow?
Z góry wielkie dzieki za pomoc.
Z góry wielkie dzieki za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Hej
musisz kupić :
Manetka z obsługą FIS będzie pasowała nawet od Skody
... kostki pasują ale musisz dorobić cztery piny...
czerwona kostka do licznika 20pin
Jak na licznik od Angola to 300zł to trochę dużo na moje... nawet jeśli FIS idealnie świeci
Z danych na których ci zależy będą wszystkie - chwilowe spalanie, średnie spalanie, zasięg na zbiorniku, czas jazdy a każdy kto ma pojęcie o licznikach taką przekładkę ogarnie w dosyć szybko... - tutaj akurat wielkiej filozofii nie ma i nawet sam mógłbyś to zrobić mając tylko VAG-a (jeśli sprzedający podałby ci PIN licznika - jak nie to musisz mieć kabelek do odczytania tego PINU)...
Piny w kostkach niebieskiej i zielonej będą takie same... nic tu się nie zmienia...
musisz do czerwonej pociągnąć sygnał spalania z komputera silnika, z małej kostki T10pin starego licznika pociągnąć sygnał Automatu jeśli masz i temperaturę zewnętrzną... - sygnał spryskiwacza, i zmasować trzy przewody czujników których nie masz a licznik będzie piszczał...
kodowanie kluczy... korekta licznika do właściwego przebiegu starego licznika i jazda
musisz kupić :
Manetka z obsługą FIS będzie pasowała nawet od Skody

czerwona kostka do licznika 20pin
Jak na licznik od Angola to 300zł to trochę dużo na moje... nawet jeśli FIS idealnie świeci
Z danych na których ci zależy będą wszystkie - chwilowe spalanie, średnie spalanie, zasięg na zbiorniku, czas jazdy a każdy kto ma pojęcie o licznikach taką przekładkę ogarnie w dosyć szybko... - tutaj akurat wielkiej filozofii nie ma i nawet sam mógłbyś to zrobić mając tylko VAG-a (jeśli sprzedający podałby ci PIN licznika - jak nie to musisz mieć kabelek do odczytania tego PINU)...
Piny w kostkach niebieskiej i zielonej będą takie same... nic tu się nie zmienia...
musisz do czerwonej pociągnąć sygnał spalania z komputera silnika, z małej kostki T10pin starego licznika pociągnąć sygnał Automatu jeśli masz i temperaturę zewnętrzną... - sygnał spryskiwacza, i zmasować trzy przewody czujników których nie masz a licznik będzie piszczał...
kodowanie kluczy... korekta licznika do właściwego przebiegu starego licznika i jazda

Witam wszystkich,
Właśnie wymieniłem u siebie w laluni licznik na full FIS. Wszystko ładnie działa rds itd. oprócz jednej kwesti, jak kolega wcześniej zauważył - kiedy otwiera sie drzwi wyświetlacz jest ciemny a powinno być autko, z otwartymi drzwiam. Poza tym nie bardzo mi pokazuje które drzwi są otwarte bo pokazuje że wszystkie niezależnie które są otwarte, wskazanie otwartego bagażnika jest ok. I teraz moje pytanie na 1/2 fis drzwi pokazywane były ok, a tu nie - czyżby zaś kodowanie? Może macie jakieś podpowiedzi i rozwiązanie tej zagadki
.
Właśnie wymieniłem u siebie w laluni licznik na full FIS. Wszystko ładnie działa rds itd. oprócz jednej kwesti, jak kolega wcześniej zauważył - kiedy otwiera sie drzwi wyświetlacz jest ciemny a powinno być autko, z otwartymi drzwiam. Poza tym nie bardzo mi pokazuje które drzwi są otwarte bo pokazuje że wszystkie niezależnie które są otwarte, wskazanie otwartego bagażnika jest ok. I teraz moje pytanie na 1/2 fis drzwi pokazywane były ok, a tu nie - czyżby zaś kodowanie? Może macie jakieś podpowiedzi i rozwiązanie tej zagadki

-
- Forum Audi A6 / A7
witam
Ja mam taki problem gdyż miałem licznik z pełnym fisem i cyfrowym zegarkiem ale niestety musiałem wymienić (działał czasem a pźniej dałem do naprawy a goć to normalnie spier... i zwarcie zrobiło) więc zakupiłem nowy.
Teraz taki problem gdyż nie działa mi obrotomierz, wskaźnik temperatury jakas kontrolka od oleju mi swieci w dodatku jakby go nie było.
w czym jest problem?
czy to możliwe że cos źle podpięte?
i przez to tamten licznik mi działał a raz wogóle?
Ja mam taki problem gdyż miałem licznik z pełnym fisem i cyfrowym zegarkiem ale niestety musiałem wymienić (działał czasem a pźniej dałem do naprawy a goć to normalnie spier... i zwarcie zrobiło) więc zakupiłem nowy.
Teraz taki problem gdyż nie działa mi obrotomierz, wskaźnik temperatury jakas kontrolka od oleju mi swieci w dodatku jakby go nie było.
w czym jest problem?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
amoon pisze:Koledzy takie pytanko mam: czy ma znaczenie z jakiego auta jest licznikW sensie czy licznik z diesla może być zamontowany w benzynie
Jak wygląda sprawa jak włoże sobie licznik z automata do manuala
ma znaczenie bo tarcza obrotów jest inaczej wyskalowana... (diesel do 5000 benzyna do 7000)... oczywiście to programowo można zmienić ale tarcze musisz kombinować od benzyny... automat - manual to nieistotne to tylko kodowanie VAG-iem ale benzyna - diesel to szukaj takiego jaki masz silnik

Zobacz jaki jest kolor trzeciej kostki w tych licznikach: jedna jest niebieska, druga zielona, a trzecia albo szara albo czerwona. Jak czerwona, to ok, jak szara, to znaczy że miałeś rzeźbę żeby licznik podpasował od nowszych modeli do Twojej C5 i możliwe że magik zrobił Ci kuku z kablami.lukasz89k1 pisze:witam
w czym jest problem?
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"