[ ACK 2.8 193 KM] Szarpie przy przyspieszniu
[ ACK 2.8 193 KM] Szarpie przy przyspieszniu
Witam.Panowie mam mały problem z autkiem.Na wyższym biegu poszarpuje mi silnikiem na LPG i Pb .Zauważyłem żę dzieje się to miedzy 1500obr.a 2000obr.Jak przeciągnę na biegu 3-3.5 obr.jest ok.Od czego mam zacząć szukanie.Pomocy 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna
W tamtym roku miałem identyczny problem. Szarpało silnikiem pod obciążeniem na wyższych biegach właśnie w tym przedziale obrotów co u Ciebie. Wymiana świec załatwiła sprawę. Okazało się że były bardzo stare i wypalone. Kable miałem nowe poprzednik wstawił ale nie zajrzał do świec <szok> Pozdro.
EDIT: jeżeli nie chcesz się w koszta ładować to chociaż teraz wymień świece i zobacz czy pomoże.
EDIT: jeżeli nie chcesz się w koszta ładować to chociaż teraz wymień świece i zobacz czy pomoże.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2012, 18:33 przez piotrek24dm, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Ja Cię raczej nie pocieszę
Miałem podobne objawy tj. : szarpanie na niskich obrotach pod obciążeniem ( np wysoki bieg - mała prędkośc ) i czasem przy ruszaniu.
Wszyscy mówili kable, świece itp. niestety u mnie było gorzej.
Wymienione świece, kable, poduszki silnika ( CORTECO ) i skrzyni ( LEMFORDER ) i nic.
Finał NOWE SPRZęGÂŁO
!
I PO PROBLEMIE.
Możesz sprawdzić czy nie zaczyna Ci ślizgać ( but w podłogę i patrz co się dzieje )
powodzenia.
Ja Cię raczej nie pocieszę

Miałem podobne objawy tj. : szarpanie na niskich obrotach pod obciążeniem ( np wysoki bieg - mała prędkośc ) i czasem przy ruszaniu.
Wszyscy mówili kable, świece itp. niestety u mnie było gorzej.
Wymienione świece, kable, poduszki silnika ( CORTECO ) i skrzyni ( LEMFORDER ) i nic.
Finał NOWE SPRZęGÂŁO

I PO PROBLEMIE.
Możesz sprawdzić czy nie zaczyna Ci ślizgać ( but w podłogę i patrz co się dzieje )
powodzenia.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM