witam,
Przymierzam się do wymiany seryjnego sportowego zawieszenia na komfortowe, miękkie w mojej a6 Avant z 2003. Samochód jest na pewno obniżony więc wymianie podlegają sprężyny i amortyzatory. Stąd moje pytanie jakich producentów polecacie?
Dodam, że koła są wymiaru 235/45 R17. Nie będzie problemu po zmianie zawieszenia z tymi kołami? Nie powinny różnić się rozmiarem więcej niż 2% od 16-calowych.
Dla mnie jest po prostu za twardo na naszych drogach. Nawet na nieco wyboistej czeskiej autostradzie czuję dyskomfort.
Co warto jeszcze wymienić przy tej okazji? Mam kupić też osłony i odboje?
pozdrawiam
[A6 C5 1.9tdi] wymiana twardego zawieszenia na komfortowe
-
- Forum Audi A6 / A7
witam wszystkich mam taki problem a mianowicie podczas ruszania i jazdy na wprost slychac jakby jakies trykotanie zgrzytanie (cos w stylu uszkodzonego przegubu tyle ze to nie przegub poniewaz juz go wyminilem) rowniez podczas jazdy po dziurach jest to slyszalne jakby cos moze jakies luzy mialo (zawieszenie wymienialem niedawno,chodzi mi o wahacze, ogolnie zaczelo to sie dziac jeszcze przed wymiana zawieszenia) takze wahacze i przegob odpada..moze mieliscie podobny problem u mnie zaden mechanik nie wie o co chodzi..pomozcie:-) dodam ze podczas chamowania rowniez slychac jakies delikatne zgrzyty i gdy puszcze gaz..najbardziej slyszalne sa gdy podjezdzam pod gore:'( pomozcie:-)
-
- Forum Audi A6 / A7