[ A6 C6 Tdi] Jura Tuning
- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arni
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ A6 C6 Tdi] Jura Tuning
Jedno pytanie czy ktos cos o nich słyszał ? Mam zamiar wyskoczyc do nich na podniesienie mocy , dzwoniłem to mowili ze robia nowa mape pod kazde auto indiwidualnie pomiary na hamowni i wszystko w 2 godziny czy to mozliwe ?
link jura tuning
[ Dodano: 2012-08-31, 14:17 ]
no to juz jestem po operacji . autko przed mapowaniem wydusilo z siebie 145hp i 333nm a po 186hp i 401nm. wydruk mam ale skaner sie popsul hehe wiec jak narazie tylko pisemnie . koszta operacji 600 zl dla stałych klijentow 500 zl czas 1:30 .
link jura tuning
no to juz jestem po operacji . autko przed mapowaniem wydusilo z siebie 145hp i 333nm a po 186hp i 401nm. wydruk mam ale skaner sie popsul hehe wiec jak narazie tylko pisemnie . koszta operacji 600 zl dla stałych klijentow 500 zl czas 1:30 .
Re: Jura Tuning
wartosci nie realne jak na ori osprzet i bezpieczny soft ...Arrni pisze:Jedno pytanie czy ktos cos o nich słyszał ? Mam zamiar wyskoczyc do nich na podniesienie mocy , dzwoniłem to mowili ze robia nowa mape pod kazde auto indiwidualnie pomiary na hamowni i wszystko w 2 godziny czy to mozliwe ?
link jura tuning
197PS/400Nm - powered by edc-tuning.pl
Dlaczego nierealne ? Bo w silnikach BLB bezpieczna wartoscia samego CHIP'u oscyluje w okolicach 165KM ( bez ingerowania w osprzet silnika ).Arrni pisze:a dlaczego wartosci nie realne ? widze co mam .
Z informacji jakie ja uzyskalem na temat podniesienia mocy to okolics 190KM jest mozliws i bezpieczns jak wymieni sie turbine na BRD z silnika, ktory wychodzil standardowo z moca 170KM. Po wymianie turbiny + chip mozna smialo celowac w 190KM. Kolejny krok wydajniejszy IC i mierzymy w okolice 200KM.
Ty mozesz miec na wydruku 186KM i mozliwe, ze tyle Ci zrobili, ale czy dlugo sobie z tym pojezdzisz.. hmm.. Sam sie przekonasz.
No i kwota zabawy 600 zl - smieszne raczej jak na pisany program indywidualnie pod kazde auto, ale to tylko moja opinia.
Poczytaj sobie i popytaj sie moze forumowiczow jakie moce uzyskali po CHIPie swoich 2.0 tdi ( mowa oczywiscie o samym programie, bez modyfikacji turbiny, IC czy ukladu wydechowego ) i zobaczysz czy ktos ma taka moc jak TyArrni pisze:pojezdzic to mozna dlugo tylko trzeba jezdzic z glowa a nie jak szczeniak.

I tak jak pisalem.. napisac program na taka moc to zadna sztuka, bo silnik pewnie ma taka rezerwe, ale nie jest to bezpieczne jak na moje oko

Powodzenia !
Potwierdzam :
byłem pytałem, cena zgadza się 600pln , nie wstawia box-ów itp robi to programem .
Pytałem o mój silnik można podnieść moc do 140 a nawet 150 KM.
Czas pracy około 3h bo wyciąga ze sterownika kamienie ( nie wiem o co chodzi za bardzo)i coś tam z nimi robi - zmienia oprogramowanie.
Gwarancja na program 2lata - na program nie silnik.
Osobiście jeszcze się nie zdecydowałem muszę przemyśleć temat czy ma to sens .
Podobno po zabiegu auto może mniej palić - czy to prawda nie wiem.
Pozdrawiam.
byłem pytałem, cena zgadza się 600pln , nie wstawia box-ów itp robi to programem .
Pytałem o mój silnik można podnieść moc do 140 a nawet 150 KM.
Czas pracy około 3h bo wyciąga ze sterownika kamienie ( nie wiem o co chodzi za bardzo)i coś tam z nimi robi - zmienia oprogramowanie.
Gwarancja na program 2lata - na program nie silnik.
Osobiście jeszcze się nie zdecydowałem muszę przemyśleć temat czy ma to sens .
Podobno po zabiegu auto może mniej palić - czy to prawda nie wiem.
Pozdrawiam.
----------------------------------------------------------
Najbardziej są zawsze bici : mali, trzeźwi, pracowici.
- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arni
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
zgadza sie Gotti wiekszosc sterownikow z 99 nie mozna programowac w takim przypadku wyciaga sterownik wklada kostki ktore mozna programowac i zaczyna cala procedure pisania nowej mapy. Umnie przy spokojnej jezdzie miasto i lekkie wycieczki poza na odcinku 99,5 km zatankowalem auto na nowo i wyszlo 6,5 l wiec nie jest zle.