Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BLB 2.0 103 KM] [BLB 2.0TDI] padł silnik

Silniki wysokoprężne
wwlA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ BLB 2.0 103 KM] [BLB 2.0TDI] padł silnik

Post autor: wwlA6 » 24 sie 2012, 13:50

Witam,

Mam Audi a6 c6, z końca 2004r, 200tyś przejechałem, wszystko cacy, rozrząd wymieniłem, oleje, koło dwumasowe ze sprzęgłem, przepływke, filtry itp.

Padł silnik. Ze względu na to że po wypadku ktoś o pół zęba ustawił źle rozrząd, i w głowicy popychacze, zawory itp. strzeliły.

No i teraz mam dylemat. Albo kupić taki sam BLB ale już czytałem tu na forum że lepiej go nie kupować.
Kupić jakiś inny BRB(czy coś takiego, doradźcie jaki, i chciałbym zwiększyć mu trochę moc).
Albo wymienić głowice kompletną i też będzie dobrze. Koszt przy wymianie silnika będzie ok. 1500zł niż głowicy kompletnej(bez pompowtrysków, w starym nie poszły).

Jaki silnik kupić zamiast BLB i jak podkręcić go trochę?
Czy wymienić tylko głowicę kompletną i podkręcić?
Jak go podkręcić?

P.S
Mam silnik BLB 140koni mechanicznych a z tagów nie ma takiego?

Peter22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotrek
Rocznik: 2011
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Liftback
Silnik: 5.2 435KM
Napęd: 4WD
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Peter22 » 24 sie 2012, 18:33

kolego szukaj jakiegos nowszego silnika , ja kupiłem od tego goscia http://allegro.pl/mitsubishi-outlander- ... 27617.html
od mitsubishi pasuje p&p bo to jest silnik Audi vw . ja wlasnie taki wsadziłem do siebie . trzeba tylko zmienic miske olejowa ze starego silnika bagnet i skrócic smog, zmienic swiece ze starego silnika bo jest inne napiecie i ostatnia zmiana to pokrywe tą czarną co jest na glowicy . jak bedziesz dzwonil to nie mow ze szukasz do audi bo cena wzrosnie . powiedz tez ze nie sa ci potrzebne papiery ani faktura . mi sie udalo kupic od niego silnik rok temu z 2010 roku przebieg 8 tyś km za 2500zł PLN

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja