[ AQJ 4.2 340 KM] audi 4,2 V8 spadek mocy?
[ AQJ 4.2 340 KM] audi 4,2 V8 spadek mocy?
Witam od jakiegoś czasu rozglądam się za 4.2 V8 w nadwoziu C5 a6 lub S6 lub S4 b6 w manualu jak narazie bezskutecznie;p mam pytanie czy większość tych silników gubi serie? przeglądając internet napotkałem się na materiały ze większość S6 c5 czy S4 b6 nie osiąga nawet 300 KM? Jak jest u was ktoś sprawdzał na hamowni swoje V8 ?
Witam
Jestem posiadaczem Audi S6 C5 4.2 V8 (manual) dokładnie takiego jak szukasz. Chwilowo nie mam wykresu z hamowni ale nie brawem będę hamował furkę i zobaczmy co pokarze. Na chwile obecna zrobiłem co około 2000 km i ani grama oleju nie wzięła
. A jeździ się dynamicznie. Norma podaje ze silnik może wziąć do 1L/1000 km, także jest na chwile obecna super.
Pozdrawiam.
Jestem posiadaczem Audi S6 C5 4.2 V8 (manual) dokładnie takiego jak szukasz. Chwilowo nie mam wykresu z hamowni ale nie brawem będę hamował furkę i zobaczmy co pokarze. Na chwile obecna zrobiłem co około 2000 km i ani grama oleju nie wzięła

Pozdrawiam.
Wczoraj bylem u dealera Audi Częstochowa na darmowym badaniu technicznym i wszystko w najlepszym porządeczku. Jedyne mankamenty to oberwane opaski linki ręcznego. Poza tym wszystko igła silnik suchy skrzynia ok zero wycieków itp. A co do jazdy to nie zauważyłem żeby coś było nie ok z mocą. Trzeba tylko lać dobre paliwo na pewnych stacjach bo tak to lecą wtryski. Na chwilkę obecna jest super. Musze jechać hamowacz niuńkę ale 200 zl za pomiar trochę drogo.
Pozdro
Pozdro