Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak podswietlenia drzwi prawych,help:)

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
blackstr8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak podswietlenia drzwi prawych,help:)

Post autor: blackstr8 » 20 sie 2012, 19:51

Witam..założyłem nowy temat ponieważ w tych co sa niczego sie człowiek nie dowiedział:) a wiec tak od kad kupiłem fure nie działało mi podświetlenie prawej strony,ale postanowiłem sie za to wziąć w wolnej chwili,poczytałem forum i wziąłem sie do roboty,skutek jest taki ze prawy tył zrobiłem,żarówki świecą i pokazuje na fisie otwieranie drzwi,okazały sie styki tak jak niektórzy radzili na forum ale z prawym przodem mam juz problem ponieważ ani czyszczenie ani nic nie daje,napięcie dochodzi do żarówek oraz do samego mikro włącznika(zaznaczone na zdjeciu),po naciśnięciu jego również jest napięcie na całej tej blaszce oraz obwodzie(dobrałem sie do samego środka z układem scalonym włącznie) a mimo to nie załącza ani jednego światła..a wiec gdzie może być przyczyna,układ walnięty?bo na nim napięcie również jest no ale nic się nie dzieje..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie wymuszaj pierwszeństwa, ani nie zajeżdżaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie ma nic do stracenia.

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 20 sie 2012, 20:12

blackstr8, kolego ten wlącznik osadzony jest w zamku tak aby rygiel zamka przy otwieraniu zamykaniu go naciskał jak masz rozebrany zamek przyglądnij sie dokładnie bo wyciera sie rygiel jest pokryty plastikiem i on potrafi sie wytrzeć.

Awatar użytkownika
blackstr8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blackstr8 » 20 sie 2012, 20:24

No tak dokładnie,zasadę działania znam,tylko chodzi o to ze nie załącza nawet bez tego rygielka( sprawdziłem w podobny sposób na drzwiach tylnich jak je robiłem,po przez zdjęcie tego czarnego plastiku który jest zaznaczony na zdjęciu i złączeniu tych blaszek wewnątrz które z kolei po styknieciu daja napięcie na cały obwód co z kolei powodowało zapaleniem się żarówek:) w przypadku włożenia zamka w drzwi zapalały się dopiero po otwarciu drzwi )
Nigdy nie wymuszaj pierwszeństwa, ani nie zajeżdżaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie ma nic do stracenia.

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 20 sie 2012, 20:35

blackstr8, to faktycznie dziwne <mysli> podłącz inny zamek pod tą wiązke aby wykluczyć przerwaną instalacje mam gdzieś w garaży elektronike zamka bez krańcówki jak będziesz potrzebował to pisz <okok>

Awatar użytkownika
blackstr8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blackstr8 » 20 sie 2012, 20:40

Dobra,jutro sprawdzę i dam znać, <mysli> znów będzie trzeba cały stelaż z tylu ściągnąć no ale cóż hehe ;)

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 20 sie 2012, 20:43

blackstr8, to czekam na info pozdro <okok>

Awatar użytkownika
Bart_d
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 TFSI 560KM
Napęd: FWD
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Bart_d » 21 sie 2012, 06:51

Za brak tego podświetlenia mogą odpowiadać także zimne luty na płytce w zamku.

Dedi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dedi » 07 wrz 2012, 18:23

U mnie gubiła się masa we wtyczce od zamka (nie od wiązki - w tej części zalanej plastikiem). Ciągłość była na całym obwodzie w środku i swich działał, męczyłem się ze 3 godziny aby to zrobić i nic - poddałem się i zrobiłem bypass masy omijający wtyczkę do krańcówki - wszystko elegancko działa.
Bardzo proste jest sprawdzenie co nawala: wiązka czy zamek - połącz piny we wtyczce zamka: drzwi przód 6 i 8, drzwi tylne 4 i 6. Mam nadzieję, że dobrze pamiętam piny. Jak zaświeci się oświetlenie to problem jest w zamku, a jak nie to wiadomo w wiązce lub dalej.

Awatar użytkownika
blackstr8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blackstr8 » 18 wrz 2012, 10:42

Witam,sorry wszytkich za dluzsza nieobecnosc...a wiec tak instalka napewno spoko bo napiecie dochodzi do samej zarowki,sprawdzilem tez zamiane zamkow z prawego na lewy no i wychodzi na to ze to raczej zamek,moga tez byc te zimne luty jak mowicie ale juz nie chcialo mi sie znowu rozkrecac tego wszystkiego,dlatego wymienie caly zamek bo i zauwazylem ze ktos przy ciegnach sie bawil i sa polutowane mozliwe ze i dla tego czasem mi centralny nie otwieral w tych od pasazera...jak kupie i wstawie to dam znac w niedalekiej pszyszlosci co tam wyszlo;) reszta podswietlenia dziala znakomicie(odpukać he ) :)

domann13
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: domann13 » 20 lut 2014, 22:34

Witam, od niedawna jestem posiadaczem a6 c5 i od początku jest problem z oswietleniem prawej strony tzn drzwi prawe przednie i tyl oraz podświetlenie w fotelu pasażera. Na fisie wszystko działa poprawnie. Lewa strona też ok. Czy to wina wyłącznika krańcowego? Z góry dziękuję za podpowiedzi

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 21 lut 2014, 00:00

blackstr8 pisze:Witam, od niedawna jestem posiadaczem a6 c5 i od początku jest problem z oswietleniem prawej strony tzn drzwi prawe przednie i tyl oraz podświetlenie w fotelu pasażera. Na fisie wszystko działa poprawnie. Lewa strona też ok. Czy to wina wyłącznika krańcowego? Z góry dziękuję za podpowiedzi
Skoro FIS pokazuje Ci poprawnie, to milkrowyłączniki umieszczone w zamkach drzwi działają poprawnie. Na początek, sprawdź, czy do żarówek przychodzi +12V (powinno być na jednym z biegunów) - jeżeli go nie będzie, to możliwe że jest gdzieś uszkodzenie w okablowaniu, bądź w module komfortu (to z niego wychodzi to napięcie)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja