[A6 C6 3.0 Quattro] klocki i tarcze
[A6 C6 3.0 Quattro] klocki i tarcze
Witam
120km dały się znać czujniki zużycia na klockach.
Pytanie jakie najlepiej klocki kupić oraz czy również wymieniać tarcze. W tragicznym stanie nie są auto ma przejechane 178 000km jest to automat jak wiadomo.
Z tyłu troche te tarcze takie sobie szczególnie ranty.
pzdr
120km dały się znać czujniki zużycia na klockach.
Pytanie jakie najlepiej klocki kupić oraz czy również wymieniać tarcze. W tragicznym stanie nie są auto ma przejechane 178 000km jest to automat jak wiadomo.
Z tyłu troche te tarcze takie sobie szczególnie ranty.
pzdr
Poszukuje motocrossowców lub quady z woj łódzkiego - Kutno.
- ShoofeL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Zależy, co rozumiesz przez pojęcie, że coś nie jest w tragicznym stanie, ale nie wiesz, czy nadaje się do wymiany...
W takim wypadku na forum ciężko będzie Ci powiedzieć, czy coś nadaje się do wymiany, czy raczej nie
My tutaj nie wróżymy...
Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem jest opinia mechanika, który zobaczy twoje klocki i tarcze "na żywo".
Pamiętaj jednak, że hamulce to tylko i wyłącznie nasze bezpieczeństwo i gdy wymienisz tarcze będzie to tylko na Twój + bo będziesz bezpieczniejszy na drodze
Pozdrawiam...
W takim wypadku na forum ciężko będzie Ci powiedzieć, czy coś nadaje się do wymiany, czy raczej nie

My tutaj nie wróżymy...
Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem jest opinia mechanika, który zobaczy twoje klocki i tarcze "na żywo".
Pamiętaj jednak, że hamulce to tylko i wyłącznie nasze bezpieczeństwo i gdy wymienisz tarcze będzie to tylko na Twój + bo będziesz bezpieczniejszy na drodze

Pozdrawiam...
Czujniki masz tylko z przoduBeckett pisze:Pytanie - czujniki zużycia klocków dla tego auta były opcjonalne?
Ktoś orientuje się ile taka zabawa w ASO stoi?

Co do zakupu nowych klocków, polecam ten temat: a6-c6-jakie-klocki-hamulcowe-vt15777,150.htm
Thx, poczytam sobie.
chyba przy tej okazji przetestuję ten zakład:
http://autokuznia.pl/index1.php
To cudo znajomej moich rodziców, wygląda całkiem profesjonalnie, a przyznam, że szukam stałego miejsca do serwisowania auta po zakupie.
Niestety, ale mój sprawdzony mechanik, który robi za darmo ma ograniczone możliwości technologiczne u siebie w garażu:/ A machaniorom generalnie nie ufam...
chyba przy tej okazji przetestuję ten zakład:
http://autokuznia.pl/index1.php
To cudo znajomej moich rodziców, wygląda całkiem profesjonalnie, a przyznam, że szukam stałego miejsca do serwisowania auta po zakupie.
Niestety, ale mój sprawdzony mechanik, który robi za darmo ma ograniczone możliwości technologiczne u siebie w garażu:/ A machaniorom generalnie nie ufam...
Znajoma rodziców, nie moja. Przekonuje mnie to jak wygląda sam warsztat i fakt, że dobrze naprawili automatyczną skrzynię w Mercu za fajne pieniądze.0x4B25A pisze:Beckett, możesz jeszcze podjechać do diagtronik.pl w Jankach... ja u nich robię i jestem zadowolony...
Powiedz tej swojej znajomej, niech nie daje czarnej czcionki na ciemnym tle, bo nic nie widaćAkurat w zakładce Kontakt...
Zapewne będzie taniej niż w ASO, a drożej niż u Henia.
Janki?:/ Druga strona miasta dla mnie, tu mam dosłownie 5 minut spacerem...
BTW - jaka czarna czcionka na ciemnym tle? U mnie wszędzie jest jasne tło i czarna czcionka