Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[C5 2.8]Kontrolka ciśnienia oleju

Elektryka
ODPOWIEDZ
patrol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[C5 2.8]Kontrolka ciśnienia oleju

Post autor: patrol » 06 kwie 2008, 12:02

jestem nowym użytkownikiem forum i posiadaczem audi zaledwie od dwóch tygodni. dręczy mnie to że po przekręceniu kluczyka zapala się 5 kontrolek:ABS, ESP, AIR BAG, IMMOBILISER, ŁADOWANIE. Wszystkie one gasną; po jakimś czasie z wyją;tkiem ładowania które gaśnie po odpaleniu silnika. A co z kontrolką; ciśnienia oleju? Nigdy takiej u siebie nie widziałem. we wszystkich samochodach jakie dotą;d miałem zapalała się takowa i gasła albo już w momencie urachamiania silnika albo ułamek sekundy po tym. czy to możliwe żeby taj kontrolki nie było? A może, jak się nic nie świeci tzn. jest OK? Czy może żarówka jest przepalona ?dodam że poziom oleju mam właściwy temperatura nawet przy ostrej miejskiej jeździe do 80 ledwo dobija.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2008, 19:59 przez patrol, łącznie zmieniany 1 raz.

Robert
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 1999
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Robert » 06 kwie 2008, 14:17

ej tam kolego mad max zaraz termostat u mnie jest tak samo do 80 a co do kontrolek wszystkie muszą; świecić po przekreceniu kluczyka i gasną;c po odpaleniu ciśnienie oleju przedewszystkim :lol: :lol: :lol:

mpek3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mpek3 » 06 kwie 2008, 14:40

u mnie tez sie nie pali kontrolka cisnienia oleju,ale kiedys mi sie zapalila na komputerze duza kontrolka oleju wiec dalem spokoj.ale rzeczywiscie mi sie tez nie pali kontrolka oleju

patrol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: patrol » 06 kwie 2008, 20:01

dzięki uspokoiliście mnie trochę. termostat nie jest padnięty, bo ciecz chłodzą;ca cały czas ma temp 90 stopni. A te moje "ledwo 80stopni" to chodziło że wskazówka jest jakiś milimetr od tej kreski i dość szybko ją; osią;ga. przy oleju to raczej chyba właściwa temp. Wcześniej miałem olej 5W40 (zalewany był od nowości) i wychylało się powyżej 80. zmieniłem kilka dni temu olej na 10W40 z racji znacznego przebiegu (230 tys.) i cały czas tak trzyma. pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl