Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] ORI zderzak przód pod xenon - C5 lift

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
neever
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] ORI zderzak przód pod xenon - C5 lift

Post autor: neever » 06 sie 2012, 01:19

Witam! Jako że chcę dołożyć sobie bi xenon HID slim noxon 4300k w ORI lampy to również mam zamiar założyć ORI zderzak ze spryskiwaczami.

W związku z tym mam kilka pytań:

Czy w obecnym zbiorniczku na płyn do spryskiwaczy znajduje się jakiś otwór (oczywiście zaślepiony) na drugą pompkę do spryskiwaczy reflektorów? Czy muszę kupić inny zbiorniczek?
Jak podłączyć spryskiwacze? Pod pompkę od spryskiwaczy szyb? (Z jakimś dodatkowym włącznikiem aby lampy się zawszę nie spryskiwały jak włączę spryskiwanie szyb?)
Belkę z mojego aktualnego zderzaka można bezinwazyjnie przełożyć do nowego ze spryskiwaczami? (znalazłem ori zderzak kompletny bez belki i stąd moje pytanie)
Ogólnie może jakieś rady na temat takiej zmiany?

Robił ktoś może taki mod? Instrukcja montażu hid slim znalazłem na forum ale nic na temat ORI spryskiwaczy nie ma.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
neever
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: neever » 07 sie 2012, 19:00

robert229, Dziękuję za pomoc kolego. Teraz już wszystko wiem na temat.

gembas, Szukałem i nic konkretnego nie mogłem znaleźć. Czy ja Cie uraziłem tym że założyłem temat aby się dowiedzieć tego co potrzebuję?

Awatar użytkownika
neever
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: neever » 09 sie 2012, 20:42

Teraz dam wam panowie jeszcze jedno pytanie (info dla kolegi GEMBAS: również nie znalazłem odpowiedzi na forum):

Jak zdemontować bezboleśnie zbiornik płynu spryskiwaczy? Trzeba odkrecać pompe abs czy moze obejdzie sie bez tego? Jako że zamówiłem cały ORI zderzak ze spryskami to zabrałem się za sprawdzenie zbiorniczka czy muszę wymienić czy wystarczy wywiercić otwór i wstawić pompkę na spryski. Jednak zonk. Odkręciłem zbiorniczek wpomagania (który również trzyma jedną śrubą zbiornik płynu spryskiwaczy) i więcej nic nie zdziałałem. Nie chciałem nic pourywać więc pytam kolegów.

Pozdr

Awatar użytkownika
neever
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: neever » 12 sie 2012, 10:08

No rzeczywiście jest. Dziękuję bardzo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja