Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Komputer pokladowy strajkuje....

Elektryka
ODPOWIEDZ
PeJoteS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Komputer pokladowy strajkuje....

Post autor: PeJoteS » 09 sie 2012, 02:27

Witam,

Mam zgryz z BC, mianowicie nie reaguje na sygnaly z manetki, wskaznik zatrzymal sie na chwilowym spalaniu i ani drgnie, sprawdzilem kostke i plytke w manetce wszystko wydaje sie byc OK, (tam gdzie musi prad jest).

Zegary sa po wymianie (dokladnie takie same jak byly) i przez dzien wszystko bylo jak trzeba, nastepnego dnia... lipa

Czy kogos z Was, dopadl podobny\taki sam problem? <mysli>
Bede wdzieczny chocby za sugestie gdzie zaczac szukac rozwiazania.

Pzdr :)

krs2919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: krs2919 » 09 sie 2012, 13:31

witam, kolego skąd masz pewność, że zegary są takie same jak były?, to, że tak samo wyglądają nie znaczy, że elektronika wewnątrz jest ta sama.... <szok> , a dlaczego zmieniłeś zegary? jaka była przyczyna? rozbierałeś je w środku, czy tylko przełożyłeś i podłączyłeś kostki? napisz co sie stało, że wymieniłeś i jak to zrobiłeś

PeJoteS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PeJoteS » 09 sie 2012, 15:02

[ Dodano: 2012-08-09, 14:02 ]
Wiatm, zegary sa takie same ten sam nr czesci, stad pewnosc. Zanim sie za to zabralem spedzilem duzo czasu na forach, nie robie nic na "hura" jesli cos wymieniam to na to samo co bylo, zadnych kombinacji. Wymienilem caly modul bez "podmianek"
W starych zegarach spalil sie termometr(tak wiem jak to brzmi, ale tak sie stalo) niszczac przy tym sciezki na plycie glownej, stad wymiana. Wszystkie kable sa OK zadnych spiec. Jak pisalem wczesniej zaraz po wymianie wszystko smigalo jak nalezy nastepnego dnia juz nie. Dodam ze cala reszta chodzi jak powinna.
Dziekuje za zainteresowanie, mam nadzieje ze uradzimy cos w kolektywie :)

[ Dodano: 2012-12-10, 11:25 ]
Witam, powodem strajku byla przepalona sciezka na plycie glownej licznika. Wszystko dziala jak powinno.
A6 C4 tdi - tak niepozorna jak sam semtex...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja