Witam
dzis postanowilem w swojej V6 sprawdzic sondy lambda bo nie pokoiło mnie spalanie jakie ostatnio zaczeło występowac .
Mierzyłem z miernikiem wartosci : " - " do masy a "+" do czarnego przewodu zasilajacego sonde ..
wyniki pomiarów: od strony kierownicy sonda wywalila mi wartosci 0.02 - 0.05 V co moim zdaniem powinno byc wieksze
od strony pasazera : 0,6 -0,8 V
moje pytanie jest takie czy da sie jakos wyregulowac wartosci sond aby byly ustawione tak jak trzeba
czy trzeba wymienic ?
[ ABC 2.6 150 KM] Sondy lambda , sprawnosc
- Patrykjaga92
- Forum Audi A6 / A7
- Patrykjaga92
- Forum Audi A6 / A7
Panowie sonda w drodze , teraz mam pytanie odnosnie montazu ...
1. odpinam kostki z bialymi przewodami i z czarnym
2. odkrecam lambde ( lepiej z góry ja odgrecic czy na kanale ? )
3. wkrecam nowa podpinam przewody i juz ?
czy trzeba zresetowac kompa jak sie ja zamontuje .. ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
1. odpinam kostki z bialymi przewodami i z czarnym
2. odkrecam lambde ( lepiej z góry ja odgrecic czy na kanale ? )
3. wkrecam nowa podpinam przewody i juz ?
czy trzeba zresetowac kompa jak sie ja zamontuje .. ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
kolejność jest dowolna, ale to co napisałeś jest jak najbardziej ok. Potem nic nie trzeba będzie robić, lambda powinna od razu zacząć dawać prawidłowe wartości.
Ewentualnie można wykasować błąd jeżeli jest jakiś związany z problemami poprzedniej sądy.
Z której strony ją odkręcić? to już jak Ci wygodnie będzie. Ja bym preferował kanał. Pamiętaj by to robić na zimnym silniku jak nie chcesz się poparzyć
Pozdro
Toperz
Ewentualnie można wykasować błąd jeżeli jest jakiś związany z problemami poprzedniej sądy.
Z której strony ją odkręcić? to już jak Ci wygodnie będzie. Ja bym preferował kanał. Pamiętaj by to robić na zimnym silniku jak nie chcesz się poparzyć

Pozdro
Toperz
Fuck Fuel Economy
- Patrykjaga92
- Forum Audi A6 / A7
- Patrykjaga92
- Forum Audi A6 / A7