Dziwne stuki przy skrecaniu w lewo
Dziwne stuki przy skrecaniu w lewo
Mam problem z przodem, i nie wiem gdzie szukac przyczyny. Przy skręcie w lewo, z prawej strony dobiegaja dziwne odgłosy, cos puka i czuc to nawet na podłodze. Na podniesionym aucie przy skrecaniu cisza. Czyli wystepuje tylko z obciażeniem. Nie wazne czy na biegu czy z puszczonym gazem.
Aha, zawieszenie 25tyś km temu było wymienione kompletne TRW i łozyska z przodu SKF. Przegub prawy nie byl wymieniany, ale nie ma luzu, trzymając półoś i obracając delikatnie kołem nie czuc luzów.
jakies sugestie?
Aha, zawieszenie 25tyś km temu było wymienione kompletne TRW i łozyska z przodu SKF. Przegub prawy nie byl wymieniany, ale nie ma luzu, trzymając półoś i obracając delikatnie kołem nie czuc luzów.
jakies sugestie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
przegub może być dobry ale jeśli pękła gumowa "obudowa" co trzyma smar to stąd takie strzelanie z niego ale jak długo jeździsz to możliwe że przegub też do wywalenia wydaje mi się że więcej niż 150zł to nie kosztujepawel84 pisze:rok temu zmieniałem wszystkie wachacze na nowe, jeżdżę 90% po autostradach wiec nie zurzyły się jeszcze. Wymienie ten przegub, w koĂącu to ie majątek, zobaczymy czy ucichnie, dam znać
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
_________________________________ Audi Quattro______________________________
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
pawel84 pisze:Sprawa rozwiązana, tak jak pisaliście, przegub niby nie ma luzów, ale pekła guma i dostał się piasek. Po wymianie przegubu jest już ok
no dokładnie to musiało być to bo mam to samo teraz

a ile zapłaciłeś za nowy przegub i robociznę

- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
he no to nie wiadomo teraz :D jak mi nic czynnika nie dobijał koleś tylko zrobił próżnie i napił na świeżo to skasował 120zł nie wiem co tam u ciebie robił.pawel84 pisze:zapłaciłem 350zł w tym było nabicie klimy, części maja swoje
w sklepie powiedzieli mi za jakiś lepszy przegub 170zł chyba :D plus do tego robocizna nie wiem ile xD