2,5tdi 2002 rok, multitronic, blad potencjometr gazu,
dodaje gazu jak chce, przespiesza, zwalnia, cuduje, odwala tez na polozeniu N....
zdejmuje noge z gazu, zaczynam hamowac a auto dodaje gazu....
prosze o jakis numerek, bo jeszcze nie wyciagnalem a musze cos szukac na allegro...
czy jakos da sie go ozywic???
[ MULTI] pedal gazu /potencjometr gazu
Re: pedal gazu /potencjometr gazu
Mialem cos w podobie tyle ze ja mam w manualu i objawy byly takie ze to sie przydazalo w deszczowe dni, kiedy chcialem dodac gazu to lekko sie obroty podnosily i spadaly obroty na minimum i po chwili podnosily sie do 1200obr i sie trzymalo tak caly czas. Auto wracalo do normy albo po paru godzinach albo nawet po paru dniach. Z tego co mi wiadomo to woda sie zbiera w deszczowe dni przy Vacum . zawsze jak zagladalem pod maske to tam bylo najwiecej wody. przeczyscilem dziurki bo byly zapchane dzieki czemu woda sie nie zbierala ale zawsze bylo tam wilgotno dlatego zatkalem tak jakby dojscie do Vacum (dokladnie to przy ECU skrzynce jak otwierasz maske po prawej stronie wcisnalem szmatke) i do dzisiaj mam spokoj nawet w deszczowe dni mi nie odcina gazuJACEKK. pisze:2,5tdi 2002 rok, multitronic, blad potencjometr gazu,
dodaje gazu jak chce, przespiesza, zwalnia, cuduje, odwala tez na polozeniu N....
zdejmuje noge z gazu, zaczynam hamowac a auto dodaje gazu....
prosze o jakis numerek, bo jeszcze nie wyciagnalem a musze cos szukac na allegro...
czy jakos da sie go ozywic???

Nie wiem moze sprobuj tak jak ja to robie i moze pomoze:)