Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

odcięcie zapłonu 1,9TDi oraz 1,8T

Elektryka
Zablokowany
deviltomek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

odcięcie zapłonu 1,9TDi oraz 1,8T

Post autor: deviltomek » 25 lip 2012, 12:23

Witam serdecznie!
przeszukałem forum temat poruszany ale nie ma zadnej odpowiedzi (chyba temat na priv)

zrobiłem prosty układ na 2 przekaźnikach samochodowych i switchu jeden przekaznik sluzy do odciecia jakiegos obwodu drugi sluzy do podtrzymania siebie i drugiego przekaznika po zadzialaniu switcha az do wylaczenia zaplonu,

chce zabezpieczyc dwa auta:
kolegi a6 c5 98r 1,9tdi najlepiej bylo odlaczac elektrozawor na pompie wstryskowej lecz dokladnie nie wiem gdzie on sie znajduje, tzn. wiem ze przy pompie ale chcial bym sie pod niego wpiac gdzies wewnatrz kabiny- jesli jest mozliwosc.

moja a6 c5 1,8t awt. nie chce odcinac pompy paliwa bo to latwe do omniniecia, myslalem odcinac 12 v ktore idzie po zaplonie do sterownika, tak zeby sterownik myslal ze kluczyk nie jest w pozycji zaplonu:) ale nie wiem gdzie znalesc taki przewod tez nalepiej w okolicy wneki nad nogami kierowcy.wedlug opisow bezpiecznikow kilka razy powtarza sie "sterowanie silnika" czy ktorys z tych bezpiecznikow moge odcinac tak zeby nie wyskoczyl pozniej blad i komoputer sie nie resetowac z powodu braku zasilania?

Awatar użytkownika
Toperz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Toperz » 25 lip 2012, 13:07

Nikt CI nic nie powie jak sam coś wymyślił... też złożyłem taki układ u siebie, tylko do 2 przekaźników dołożyłem jeszcze diodę, ale to inna historia. Może na priv pogadać.

Najlepiej jak sam dojdziesz co najlepiej odłączyć i nie będzie robiło błędów. Metoda self test w tym przypadku jest najlepszą z opcji.
Fuck Fuel Economy

Zablokowany

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja