[ C6] Nie mogę się połączyć telefonem przez bluetooth
-
- Forum Audi A6 / A7
[ C6] Nie mogę się połączyć telefonem przez bluetooth
Mój telefon wykrywa auto i w chwili łączenia prosi o pin podaję np.1234 i potem na wyświetlaczy pyta mnie o pis to też wpisuję 1234 i wyskakuje napis typu nie można się połączyć spróbuj ponownie. Dodam jeszcze że w podłokietniku jest telefon i podobno jak tam włożę kartę sim to wtedy telefon ten w aucie działa.
Może trzeba ten telefon całkiem zdemontować lub coś innego.
Miał ktoś podobne problemy ?
Może trzeba ten telefon całkiem zdemontować lub coś innego.
Miał ktoś podobne problemy ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam od dwóch dni A6 C6 (moje pierwsze Audi)
MMI Basic Plus z ośmioma klawiszami i m.in. klawiszem tel. Niestety po wciśnięciu pisze "telephone unavailible" rozumiem co to znaczy, ale dlaczego tak jest napisane ?
mój telefon nie wykrywa samochodu - czy to trzeba coś jeszce nacisnąć w samochodzie przed próbą połączenia
czy możliwe jest abym nie miał modułu bluetooth, czy jest możliwość aby to jakoś sprawdzić ?
MMI Basic Plus z ośmioma klawiszami i m.in. klawiszem tel. Niestety po wciśnięciu pisze "telephone unavailible" rozumiem co to znaczy, ale dlaczego tak jest napisane ?
mój telefon nie wykrywa samochodu - czy to trzeba coś jeszce nacisnąć w samochodzie przed próbą połączenia
czy możliwe jest abym nie miał modułu bluetooth, czy jest możliwość aby to jakoś sprawdzić ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
nie, nie, nie u ciebie po wciśnięciu tych przycisków nic nie wyszło co wyglądało by na bt, wejdź do samochodu włącz zapłon i w telefonie uruchom bt, następnie przeszukaj urządzenia jeśli nie będzie samochodu to nie masz bt w samochodzie, możesz jeszcze napisać czy w podłokietniku się coś znajduje?, jeśli jest podstawka to można za jakieś 300 zł zrobić bt jeśli występuje podstawka pod tel np nokie. bo masz już zainstalowany mikrofon. i brakuje tylko światłowodów i wiązki oraz modułu.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu
tu już nie ma nic do roboty

----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu

Po włączeniu też samochód nie jest widziany przez telefon. Dodam, że włączam mając wciśnięty tel na klawiszach mmi.
Więc niestety nie mam bt. Nie mam też słuchawki w podłokietniku.
No i sytuacja się wyjaśniła do końca z moim bt
poszedłem do dealera Audi, poprosiłem o sprawdzenie po vin wyposażenia samochodu i mam coś takiego
9W0 - w/o car phone prepaation/instalation
tak na marginesie to po pokazaniu dowodu rejestracyjnego udzielili mi informacji o przebiegu i ostatnim serwisie. Potwierdził się mój przebieg z czego jestem bardzo zadowolony.
Więc niestety nie mam bt. Nie mam też słuchawki w podłokietniku.
No i sytuacja się wyjaśniła do końca z moim bt
poszedłem do dealera Audi, poprosiłem o sprawdzenie po vin wyposażenia samochodu i mam coś takiego
9W0 - w/o car phone prepaation/instalation
tak na marginesie to po pokazaniu dowodu rejestracyjnego udzielili mi informacji o przebiegu i ostatnim serwisie. Potwierdził się mój przebieg z czego jestem bardzo zadowolony.