Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Tylnia wycieraczka w AVANCIE zwariowała

Elektryka
ODPOWIEDZ
Jestem Slaby

[A6 C6] Tylnia wycieraczka w AVANCIE zwariowała

Post autor: Jestem Slaby » 17 lip 2012, 20:39

Witka,

chciałbym spytać czy wy też macie problem może w AVANTach z tylnią wycieraczką?

Czasem jest tak, że jak pada, włącze przednie wycieraczki i cofam (wyjeżdzam z parkingu tyłem np.) to tylnia także się załącza (co jest normalne chyba przy czujnikach deszczu i logice)... Natomiast chodzi tak jeszcze z dobrą minutę...

Czasem mam też tak, że jak ją odpalę to chodzi ale nie robi 'pełnego 180 stopni i powrót', tylko przycina sie w jednym konkretnym miejscu (mniej więcej w 3/4 drogi po szybie), czasem w dwóch miejscach...

Czasem mam też tak, że jak wyłącze i włącze wycieraczkę tylnią to nie chce wrócić na swoje miejsce i zostaje w tym samym miejscu w którym utknęła punkt wyżej (3/4 drogi)... Bądź jak jest w pozycji wyjściowej to nie rusza się wcale...

Czasem mam też tak, że jak już się zatnie (patrz jeden i dwa punkty wyżej) to np. płyn do spryskiwaczy leje się po wycieraczce, a ona ani drgnie!

Co jest nie tak? Dodam, że w komputerze nie jest ustawiona serwisowa pozycja wycieraczek.

Miał ktoś też takiego świra?

Awatar użytkownika
cobra-1313
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cobra-1313 » 17 lip 2012, 23:12

Jestem Slaby pisze:Co jest nie tak? Dodam, że w komputerze nie jest ustawiona serwisowa pozycja wycieraczek.
Pozycja serwisowa obejmuje tylko przód .
LE MANS 271KM 502NM
255-35-19
VCDS 11.11.3
http://audi-maniacs.com/

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 18 lip 2012, 10:29

poki co nic nowego się nie dowiedziałem ;)

czy silniczek z tyłu się zepsuł?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja