Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6 2.4] benzyna+LPG nie odpala?

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
ODPOWIEDZ
PoZoR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6 2.4] benzyna+LPG nie odpala?

Post autor: PoZoR » 08 wrz 2010, 23:47

Witam Wszystkich.

Mam problem z moim autem. Jest to Audi A6 model C6 2.4 benzyna tiptronic 2005 rocznik.

Problem polega na tym, że po włożeniu kluczyka do stacyjki niestety nie odpala. Nie świecą się żadne kontrolki i nie zwalnie się blokada kierownicy. Myślałem, że rozładowały się baterie w pilocie i że nie działa imobilaiser w kluczyku, jednak po włożeniu zapasowych kluczyków jest to samo. Próbwałem wykluczyć również nienaładowany akumulator, jednak po podpięciu kablami rozruchowymi do akumulatora z innym samochodem również jest to samo. Pilot od centralnego zamka nie otwiera również drzwi, nie reaguje na otwieranie ani na zamykanie. Musiałem samochód odwieść lawetą do mechanika. Elektryk powiedział, że być może popsuł się sterownik silnika albo sterownik skryni biegów, jednak dziwne jest dla mnie, że samochód wogóle nie reaguje na pilota. Proszę o porady co można jeszcze sprawdzić. Z góry serdecznie dziękuję.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2010, 09:19 przez PoZoR, łącznie zmieniany 2 razy.

kacperwww
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kacperwww » 12 mar 2012, 22:36

Częsty problemem jest rygiel, elektryczna blokada kierownicy. BUBEL!! Ja za życzenie klientów omijam taką blokade w passacie b6, audi a6, touareg, tiguan, itp. Jestem z okolic Warszawy, dojadę do klienta.

prymus1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: prymus1985 » 16 lip 2012, 20:03

Witam. jaką instalację polecacie do silnika 2.4 w C6. Potrzebuje jeszcze namiary na jakiegoś dobrego gazownika co by mi to dobrze zamontował. Z góry dziękuję

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja