[A6 C5] Duże spalanie a6 c5 2.4
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
dziekuje kolego wiec te 2 z tylu zostawiam z przodu dam 2 nowe bosha i powinno byc gitlemexx pisze:4 2 z przodu i 2 z tylu ale kolego te z tylu to sa sondy sprawdzajace nie patrz na nie i nie wymieniaj najważniejsze są te z przodu zaraz za silnikiem z prawej i z lewej to one sa odpowiedzialne za dawke powiertrza do mieszanki paliwa albo bedzie bogata albo uboga

pozdrawiam
No dobra przyłacze sie i ja, bo mi spalanie wzrosło. Generalnie wyrabiałem sie pomiedzy 14-15,5 w moim 2,7 BT przy jezdzie raczej agresywnej ale prawie bez miasta. ostatnio padł mi zawór DV, wymieniony oszczedna jazda i wynik 14,0 potem kolega podusił , ja po terenie- piachy dzungla
i pierwszy raz 17 l LPG. Czy to nie za duzo? Sporo piszecie o sondach, z tego co pamietam mozna sprawdzac w blokach 33- przed katmi lub 34 i 36 za katami- ale te sa diagnostyczne. Jak sie orientuje na spalanie wpływ maja te przed. Czy wystarczy je sprawdzic VCD-esem? Generalnie sprowadza sie to do odczytu błedów oraz do sprawdzenia wartosci zmian napiecia 0,1- do 0.9 V ale nie da rady szybkosci zmian amplitudy a to chyba jest najwazniejsze.
????
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)