[ AEB 1.8 150 KM] wyczuwalne spaliny w kabinie!!!
[ AEB 1.8 150 KM] wyczuwalne spaliny w kabinie!!!
witam problem polega na wyczuwalnych spalinach w kabinie podczas jazdy czasami aż szczypia oczy jaki może być powód .pozdrawiam
karol
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: wyczuwalne spaliny w kabinie!!!
uszczelka na kolektorze wydechowym albo plecionka na rurze wydechowej.karolmi25 pisze:witam problem polega na wyczuwalnych spalinach w kabinie podczas jazdy czasami aż szczypia oczy jaki może być powód .pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Kontakt:
Chodzi Ci o kolanko odpowietrzenia bloku, te pod kolektorem ssącym? A co to ma wspólnego ze spalinami. Jak ta rura (te kolanko) pęknie to gubisz olej, i to on może śmierdzieć, a nie spaliny.kiler1410 pisze:pod kolektorem jet takie plastikowe kolanko które z wiekiem lubi pękać od temperatury, mam ten problem w passacie
Kolego karolmi25, Ty u siebie musisz sprawdzić wszystko od strony kolektora wydechowego, łączenia, korpus turbiny i dookoła niej i cały wydech ze sprawdzeniem od spodu włącznie.
tak o to mi chodzi, kurde dzięki za takie info boo nie wiedziałem otym <szok>Chodzi Ci o kolanko odpowietrzenia bloku, te pod kolektorem ssącym? A co to ma wspólnego ze spalinami. Jak ta rura (te kolanko) pęknie to gubisz olej, i to on może śmierdzieć, a nie spaliny.
ale sprawdzam olej co parę dni i jest wszystko ok a nic mi nie wylatuje z tego kolanka
mogę tak jeździć puki co??
narazie nie mam fury bo jest u mechanika z rozrzadem ale on ma to sprawdzic. dam znac jak sie sprawa skaczla:) pozdro
[ Dodano: 2012-07-20, 21:01 ]
witam okazało sie ze jest pekniety wsad od bagnetu oleju i tu waliło na silnik spalinami a co sie z tn wiaze niestety chyba lekki przedmuch musze sie przyjzec pierscienia:) pozdro
[ Dodano: 2012-07-20, 21:01 ]
witam okazało sie ze jest pekniety wsad od bagnetu oleju i tu waliło na silnik spalinami a co sie z tn wiaze niestety chyba lekki przedmuch musze sie przyjzec pierscienia:) pozdro
karol