Radio
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Spróbuj najpierw zresetować MMI.
Rozumiem, że pokazuje ci sie napis startowy AUDI MMI i potem sie wyłącza ?
Podejrzewam, że albo masz przerwe w obwodzie światłowodów albo, któreś z urządzeĂą podpięte światłowodem nie działa wogóle.
Ja tak miałem jak podpiąłem tuner tv światłowodem ale nie podpiąłem do niego zasilania.
Rozumiem, że pokazuje ci sie napis startowy AUDI MMI i potem sie wyłącza ?
Podejrzewam, że albo masz przerwe w obwodzie światłowodów albo, któreś z urządzeĂą podpięte światłowodem nie działa wogóle.
Ja tak miałem jak podpiąłem tuner tv światłowodem ale nie podpiąłem do niego zasilania.
Jakie czynności wykonac aby zresetować MMI Gdy uruchamiam MMI tj. po włożeniu kluczyka do stacyjki wyświetla mi sie od razu na ekranie mmi lista utworów i odtwarza nagrania ze zmieniarki. Nie moge załączyć radia przyciskiem poniewaz nie reaguje przycisk. Gdy sie samo załączy tzn. radio wtedy tez nic nie moge zrobić przyciskami tj. zmienić kanału ponieważ nie reaguja żadne przyciski. Nie świeci sie dioda przy przycisku od radia.
A ostatnio zauważyłem że zegar sie sam cofnał o jakiś dwie godziny do tyłu.
A ostatnio zauważyłem że zegar sie sam cofnał o jakiś dwie godziny do tyłu.
marplus4
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Nie ma cudów, coś źle robisz. Przytrzymujesz ze 2 sek te trzy przyciski i puszczasz, powinien zgasnąć wyświetlacz MMI i uruchomić się ponownie.
Nie koniecznie twoje auto jest wyposażone w odbiornik zegara radiowego, w MMI masz ustawienia dotyczące czasu, możesz ustawić czy zegar ma synchronizować się drogą radiową.
Nie koniecznie twoje auto jest wyposażone w odbiornik zegara radiowego, w MMI masz ustawienia dotyczące czasu, możesz ustawić czy zegar ma synchronizować się drogą radiową.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Podpinam się do ematu. Kupilem a6 z 2005 roku i wyłącza mi się dźwięk w radiu a w tym samym czasie cd wchodzi w stan pauzy. W ASO audi odłączyli już moduł telefonu bo wiem że często on był przyczyną problemu , jednak w tym przypadku dalej jest problem. Ostatnio zdiagnozowali że wzmacniacz się grzeje i to on wysyła błąd do komputera który odłącza dźwięk w radiu. Czy to możliwe? nie jestem przekonany. Macie pomysł? bo wzmacnacz w aso kosztuje 2300 zł a całe MMI 3200
Pozdrawiam
Podpinam się do ematu. Kupilem a6 z 2005 roku i wyłącza mi się dźwięk w radiu a w tym samym czasie cd wchodzi w stan pauzy. W ASO audi odłączyli już moduł telefonu bo wiem że często on był przyczyną problemu , jednak w tym przypadku dalej jest problem. Ostatnio zdiagnozowali że wzmacniacz się grzeje i to on wysyła błąd do komputera który odłącza dźwięk w radiu. Czy to możliwe? nie jestem przekonany. Macie pomysł? bo wzmacnacz w aso kosztuje 2300 zł a całe MMI 3200
Pozdrawiam
peter23
Powodem moze byc wilgoc dobrze sprawdz bagaznik zanim zaleje ci cale mmi bo wtedy koszta sa okrutne. Jesli mieszkasz w uk moge sie podjac naprawy wzmacniacza w rozsadnej cenie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-07-14, 23:04 ]
Kolego peter23 sprawdz dokladnie wezyk ktory idzie do spryskiwacza w tylnej szybie w avancie to na 99% przyczyna twoich problemow radze szybko zanim bedzie za pozno
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-07-14, 23:04 ]
Kolego peter23 sprawdz dokladnie wezyk ktory idzie do spryskiwacza w tylnej szybie w avancie to na 99% przyczyna twoich problemow radze szybko zanim bedzie za pozno

Czipsy, Diagnostyka, Flashowanie UK
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Czyli rozebrać mam tam kawałek tapicerki? Sorry za takie pytania ale wogóle nie orientuję się
[ Dodano: 2012-07-20, 16:37 ]
Witem.
Zajrzałem do tyłu ale nie widać żeby sprzęt był mokry albo chociaż wilgotny. Czy jest możliwość że winna jest wiązka? Zaraz po kupnie w moje nowe a6 uderzył jakiś koleś i właśnie w tylne lewe drzwi i kawałek błotnika więc może to wina przerwanej wiązki?
Co sądzicie?
Czyli rozebrać mam tam kawałek tapicerki? Sorry za takie pytania ale wogóle nie orientuję się
[ Dodano: 2012-07-20, 16:37 ]
Witem.
Zajrzałem do tyłu ale nie widać żeby sprzęt był mokry albo chociaż wilgotny. Czy jest możliwość że winna jest wiązka? Zaraz po kupnie w moje nowe a6 uderzył jakiś koleś i właśnie w tylne lewe drzwi i kawałek błotnika więc może to wina przerwanej wiązki?
Co sądzicie?
peter23