Mlodyrzeszow pisze:kolorek skad ja go znam zycze powodzenia w modzeniu
W s6 niema znaczenia polift bo jest od 99 roku z tego co wiem
Pisi ma racje był lifcik w 2001r. różnica nie była może bardzo zauważalna ale pozmieniały sie pewne detale

Mlodyrzeszow pisze:kolorek skad ja go znam zycze powodzenia w modzeniu
W s6 niema znaczenia polift bo jest od 99 roku z tego co wiem
Radek, sprowokować??!!! Ja to się zastanawiam co Ty masz we łbie, że jeszcze pokazujesz się na tym forum?!?!Pisi pisze:coś bym napisał ale ugryżę się w językradek_s4 pisze:Nistety nie dam sie sprowokować twojej głupiej złośliwościBlade05 pisze: Stawiam na przycięte sprężyny
Blade05 pisze:Radek, sprowokować??!!! Ja to się zastanawiam co Ty masz we łbie, że jeszcze pokazujesz się na tym forum?!?!Pisi pisze:coś bym napisał ale ugryżę się w językradek_s4 pisze: Nistety nie dam sie sprowokować twojej głupiej złośliwości
Dla mnie jesteś zwykłym OSZUSTEM i CWANIAKIEM, którego każdy kierowca przy zakupie samochodu powinien unikać!
Jeśli ktoś przegapił mój wywód który kiedyś był w temacie mojego samochodu to może wspomnę w wielkim skrócie o co chodziło:
Kupiłem samochód od Radka rok temu w kwietniu. Przed zakupem zarówno w emailach jak i podczas oględzin zapewniał mnie, że wszystko jest igła, bo do fury podchodzi z pasją itd itd. W tym opowiadał jak to wrzucił gwint Billstein B16 (koszt >6500zł), nowy bodykit od RS6, wydechy itp itd... No po porostu igła tylko brać! Z resztą cena dosyć zaporowa więc.....
Co się okazało?
Zawieszenie było w takim stanie, że podczas powrotu z Tczewa do Warszawy mogłem sie zabić w każdej chwili. Mechanicy jak to zobaczyli to się przeżegnali!
Oczywiście nie było B16 tylko B14 i tylko z przodu!!
Zderzaki połamane klejone i wszędzie w ch*j szpachli (lakier sam zaczął odpadać). Do tego stopnia, że kupiłem nowe zderzaki.
Lakiernik powiedział krótko: SAMOCHÓD ROBIONY NA SZTUKE!
Radek, nawet z tyłu belki uderzeniowej nie zamontował bo mu orgyinalne czujniki parkowania nie pasowały do niej w zderzaku od RS6.
Dystanse wsadził ale szpilki do ori felg to zamiast kulowe to wrzucił stożki.... bez komentarza..
Nadkola - połamane
Pas przedni - pocięty bo wcześniej wsadzał chyba lampy od A6 które nie pasują do 4.2
Lampy (obudowy) - pocięte (nie wiem dlaczego)
Wydech - spawany z paru ze zwężkami i przedmuchami..
Lewa zwrotnica okazało się ze jest (była) z A4 B6...
Tylna klapa i lotka od RS6 klejone akrylem i na wkręty bo chyba nie wiedział jak wszystko złożyć po wymianie blendy.
Instalację od Bose pociął całą i musiałem wszystko odtwarzać....
Olej w skrzyni podobno wymieniał ale po tych kwiatkach wolałem to ogarnął i co? Czarny olej.... tia..
O wycieku płynu chłodniczego też podobno nic nie wiedział, a miałem to od razu po zakupie
To tak w telegraficznym skrócie. Jak ktoś chce więcej info to zapraszam do mojego tematu. Na ogarnianie tego samochodu spokojnie poszło już ponad 15k PLN!!!
I niech mi ktoś powie, że Radek jest uczciwym człowiekiem?
PS.: Oczywiście możecie powiedzieć, że mogłem sprawdzić dokładnie samochód przed kupnem ale widać zaufanie do człowieka który pisze na takich forach jakim to on jest pasjonatem jak dba o samochód itd itd to ZDECYDOWANIE za mało, bo może po prostu wciskać Wam niezły kit......
dokładnieNowak_zg pisze:radek w s6 tez mialo znaczenie czy przedlift czy polift
zmienily sie lampy ... po lifcie jest wieksza soczewkano i troche materialy we wnetrzu ...
ja niestety tez mialem przedlifta wczesniej
ja nie twierdze ze tak nie jestPisi pisze:radek_s4, detale nie detale ale robią duża różnicęmechanicznie napewno tez jest kilka "lepszych" rzeczy, ostatnio jak ciąłem taką eske 2000r to dużo różnych niewidocznych pierdół była inna niż u mnie, np głupie wieszaki wydechów w przedlifcie są metalowe dordzewiałe a w polifcie aluminiowe
ale to jeden z przykładów ....
no właśnie z lustrami jest problem bo nie wiem ostatecznie czy maja byc polakierowane w lakier z felg ten tytanowy grafit czy oklejone folia czarny mattraggaman pisze:Lusterka nie pasują.. Prócz tego to kosa