[1.8T Daro] Twoje komentarze po chip tunningu, please...
[1.8T Daro] Twoje komentarze po chip tunningu, please...
Jak w temacie proszę wszystkich którzy zdecydowali się na chip tunning w swojej 6-ce.
Praca silnika/turbiny, spalanie, jakiś naprawdę odczuwalny wzrost mocy? Itp, itd
Jestem wdzięczny za Wasze komentarze, porady bo nie wiem czy warto się decydować.
PS. Najbardziej interesuje mnie tunning 1.8T 150 => 190KM
Dzięki i pozdro dla wszystkich
Praca silnika/turbiny, spalanie, jakiś naprawdę odczuwalny wzrost mocy? Itp, itd
Jestem wdzięczny za Wasze komentarze, porady bo nie wiem czy warto się decydować.
PS. Najbardziej interesuje mnie tunning 1.8T 150 => 190KM
Dzięki i pozdro dla wszystkich
Ostatnio zmieniony 15 paź 2008, 19:03 przez daroxxl, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięks za podpowiedz a jaki masz silnik? Bo nie widzę w opisie, ze spalaniem to na chłopski rozum nie powinno być większe przez chips sam w sobie bo pojemność zostaje ta sama, a po prostu zwiększa się górny zasięg mocy i jest większa chęć i możliwość na większe spalanie ale jak się zachowuje ekonomiczny styl jazdy na niskich obrotach bez żyłowania to chyba spala podobnie, co? Jak z tym u Ciebie?
Audi, Audi Ăźber alles ...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja słyszałem ze 1,8T bez problemu mozna zrobić do 193KM ale nie zawsze sie to udaje... Wszystko zależy od tego w jakim stopniu masz zużyty silnik, turbo itd. Ale moc na pewno bedzie odczuwalna... niektórzy mówią ,że spalanie spada... Ale jak dla mnei to jest niemozliwe! Wzrośnie na 100% max 1litr pozdro
i tu sie mylisz, mozna poprzez wirusa zwiekszyc moc jak i rowniez poprawic moment obrotowy, jego przebieg... i aby byl dostepny w wiekszym zakresie jak i rowniez zeby byl wczesniej.MISIEK_A6 pisze:niektórzy mówią ,że spalanie spada... Ale jak dla mnei to jest niemozliwe! Wzrośnie na 100% max 1litr pozdro
Zazwyczaj 1.8T po chiptuningu delikatnie palą więcej - jednak ostatecznie wszystko zależy i tak od temperamentu drivera i jego prawej nogi 
Na trasie może spalić nieco mniej jeżeli nie zmienimy stylu jazdy jaki prezentowaliśmy przed chipem - a to z racji częstszego podróżowania na wyższym biegu ( auto silniejsze - mniej redukcji) oraz mniej gwałtownego rozpędzania - nie musisz tak cisnąć żeby wrzucić kolejny bieg !
Dlaczego napisałem wyżej że zazwyczaj 1.8T po chipie palą więcej ? Bo kto mając nowe rumaki pod nogą nie chce trochę poprzyciskać ..?! Najwięcej palą przez pierwsze 2 tygodnie po tuningu - ale nie dlatego że coś musi się poukładać.. tylko dlatego że właściciel ciągle próbuje z bananem na buzi -co nowego potrafi jego zawirusowany pupil

Na trasie może spalić nieco mniej jeżeli nie zmienimy stylu jazdy jaki prezentowaliśmy przed chipem - a to z racji częstszego podróżowania na wyższym biegu ( auto silniejsze - mniej redukcji) oraz mniej gwałtownego rozpędzania - nie musisz tak cisnąć żeby wrzucić kolejny bieg !
Dlaczego napisałem wyżej że zazwyczaj 1.8T po chipie palą więcej ? Bo kto mając nowe rumaki pod nogą nie chce trochę poprzyciskać ..?! Najwięcej palą przez pierwsze 2 tygodnie po tuningu - ale nie dlatego że coś musi się poukładać.. tylko dlatego że właściciel ciągle próbuje z bananem na buzi -co nowego potrafi jego zawirusowany pupil

** WWW.DIESEL-TUNING.PL ** chiptuning / hamownia BRODNICA
Passat AVF 160 KM / 370 Nm
Passat AVF 160 KM / 370 Nm
Marekwroc, a wiesz możę gdzie najlepiej wykonują takie wirusowanie. mam C5 1,8T APU 150 km Avant i chciałbym dorzucić parę koników. Nie wiem jednak gdzie jest jakiś zakład który się tym zajmuje i robi to dobrze. Pomożeszmarekwroc pisze:i tu sie mylisz, mozna poprzez wirusa zwiekszyc moc jak i rowniez poprawic moment obrotowy, jego przebieg... i aby byl dostepny w wiekszym zakresie jak i rowniez zeby byl wczesniej.MISIEK_A6 pisze:niektórzy mówią ,że spalanie spada... Ale jak dla mnei to jest niemozliwe! Wzrośnie na 100% max 1litr pozdro

dobrejantar pisze: Dlaczego napisałem wyżej że zazwyczaj 1.8T po chipie palą więcej ? Bo kto mając nowe rumaki pod nogą nie chce trochę poprzyciskać ..?! Najwięcej palą przez pierwsze 2 tygodnie po tuningu - ale nie dlatego że coś musi się poukładać.. tylko dlatego że właściciel ciągle próbuje z bananem na buzi -co nowego potrafi jego zawirusowany pupil