Witam
Czy wie ktoś jak wymontować tylną dzieloną kanapę w sedanie C5?
Na środku są dwie śruby ale nie wiem co i jak odkręcić po bokach kanapy.
Z góry wielkie dzięki
[A6 C5 2.4] Jak wymontować tylną kanapę?
Już sobie poradziłem. Dół kanapy faktycznie jest na zatrzaskach, wystarczy mocno pociągnąć do góry i wyjdzie.
Oparcie ma cztery śruby po środku na dole oraz po dwie po bokach. Zeby się do nich dostać lepiej jest odkręcić boczki kanapy.
Odkręcając kanapę zauważyłem że do oparcia wchodzi jakiś kabelek, wie ktoś do czego może służyć?
Oparcie ma cztery śruby po środku na dole oraz po dwie po bokach. Zeby się do nich dostać lepiej jest odkręcić boczki kanapy.
Odkręcając kanapę zauważyłem że do oparcia wchodzi jakiś kabelek, wie ktoś do czego może służyć?
odkopie stary temat ze wzgledu na to ze nie znalazlem odpowedzi na forum...a moje doswiadczenie moze sie komus przyda
u mnie w aucie sytuacja byla inna ... faktycznie kanapa na zatrzaskach ale oparcie to byla prawdziwa mordega(oparcie nie dzielone sedan)... Dwie sruby na srodku zgadzam sie ale aby zdemontowac oparcie musialem wyjac (co nie bylo latwe) takie zaslepki biale(po wyjeciu zaglowkow) trzeba uwazac aby ich nie polamac... takze zycze udanego demontazu
Pozdrawiam
u mnie w aucie sytuacja byla inna ... faktycznie kanapa na zatrzaskach ale oparcie to byla prawdziwa mordega(oparcie nie dzielone sedan)... Dwie sruby na srodku zgadzam sie ale aby zdemontowac oparcie musialem wyjac (co nie bylo latwe) takie zaslepki biale(po wyjeciu zaglowkow) trzeba uwazac aby ich nie polamac... takze zycze udanego demontazu
Pozdrawiam
RIP : A6 C5 1998 2,4 B+G 165KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
mówisz tu o tych śrubach u dołu oparcia - na klucz torx?123zxc pisze:Dwie sruby na srodku zgadzam sie
No właśnie, faktycznie jest to trudne. Pierwsze podejście nie powiodło się i odpuściłem. Dobra do czego doszedłem i co już zrobiłem:123zxc pisze:(co nie bylo latwe) takie zaslepki biale(po wyjeciu zaglowkow) trzeba uwazac aby ich nie polamac... takze zycze udanego demontazu
1. ÂŚciągnąłem zagłówki, ze środkowego wymontowałem jakieś tam plastikowe elementy i lekko odciągnąłem kanapę, żeby wyskoczyła z metalowych wspawanych w ścianę grodziową elementów.
2. Zdemontowałem "etui" do przewozu nart (lub innych długich przedmiotów)
i tu koniec
Nie mam pojęcia jak zdemontować te plastiki przy lewym i prawym zagłówku, bo jestem pewien że tam coś je trzyma.
123zxc, podpowiedz jak to ruszyć