[ AYM 2.5 155 KM] Spalanie i kąt wtrysku po wymianie pompy V
[ AYM 2.5 155 KM] Spalanie i kąt wtrysku po wymianie pompy V
Witam! Mam pytanie, wymieniłem w swoim samochodzie pompe VP44, tzn. oddałem starą pompę do regeneracji. Po wymianie, wydaje mi się, że samochód więcej pali. Mam takie pytanie jaką macie wartość spalania paliwa na godzinę podczas postoju, u mnie jest to 0,9l/h. Nie wiem czy tak ma być czy to za dużo? Oraz jaki powinien być przedział ustawienia kąta wtrysku? Nie wiem, czy ta pompa jeszcze musi się jeszcze jakoś ułożyć,czy może wyolbrzymiam problem?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jeżeli chodzi o spalanie na postoju to zgodnie ze wszystkimi specyfikacjami i danymi auto powinno palić 1l/h więc u Ciebie jest jak najbardziej wszystko w porządku.
Jak pisał już RomanS kąt wtrysku powinien wynosić ok. 2 ATDC, oczywiście idealnie go nie ustawisz ale próbuj oscylować w pobliżu wartości 2, metodą prób i błędów.
Jak pisał już RomanS kąt wtrysku powinien wynosić ok. 2 ATDC, oczywiście idealnie go nie ustawisz ale próbuj oscylować w pobliżu wartości 2, metodą prób i błędów.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 290KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
Re: Spalanie i kąt wtrysku po wymianie pompy V
kolego....logi 004 i bedziesz wiedzial czy wszystko jest okHaiko pisze:Witam! Mam pytanie, wymieniłem w swoim samochodzie pompe VP44, tzn. oddałem starą pompę do regeneracji. Po wymianie, wydaje mi się, że samochód więcej pali. Mam takie pytanie jaką macie wartość spalania paliwa na godzinę podczas postoju, u mnie jest to 0,9l/h. Nie wiem czy tak ma być czy to za dużo? Oraz jaki powinien być przedział ustawienia kąta wtrysku? Nie wiem, czy ta pompa jeszcze musi się jeszcze jakoś ułożyć,czy może wyolbrzymiam problem?