Temat był już wałkowany na forum kilkukrotnie, ale żaden z tematów nie dał mi odpowiedzi na pytanie dlaczego u mnie audio nie działa jak należy.
Posiadam A6 C5 Avant (od tygodnia) z oryginalnym audio to jest Audi Concert (płyta CD) do tego 4 głośniki z przodu w drzwiach i 4 głośniki z tyłu w drzwiach do tego subwoofer w bagażniku.
Z lektury forum dowiedziałem się że to może problem z kodowaniem więc udałem się do auta i zmieniłem kodowanie z 00011 na 00001 gdyż jak sądzę nie posiadam systemu bose (brak jakichkolwiek oznaczeĂą na głośnikach czy radiu). Niestety zmiana ta nic nie dała i tył jak nie grał tak nie gra. Postanowiłem więc pokombinować z tym kodowaniem zgodnie ze schematem z TEMATU Z FORUM niestety porażka

Ostatecznie otworzyłem bagażnik by zobaczyć co i jak z subwooferem. Z tego co zauważyłem subwoofer (z tego co wyczytałem jest on zabudowany w jednej obudowie ze wzmacniaczem) ma na obudowie coś jak kratkę wentylatora, który to wentyl nie dmucha i zastanawia mnie czy jest możliwe by wzmacniacz nie dostawał zasilania i dlatego nie gra mi cały tył. Prosiłbym o info na których pinach w kostce wpiętej do subwoofera/wzmacniacza jest zasilanie i gdzie szukać jakiegoś bezpiecznika jeśli to zasilanie jednak przychodzi.
Zastanowiło mnie jeszcze dlaczego mi RDS nie wyświetla się na FIS więc idąc za wyżej wymienionym tematem zmieniłem kodowanie na 00005, czy dobrze rozumiem, że to uruchomi mi wyświetlanie na FIS RDS z radia? Teraz tego nie zobaczę bo mam rezerwę i mi wyświetla dystrybutor

Z góry dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi!