[ A6 C6] Bordnetz
[ A6 C6] Bordnetz
Witam czy może ktoś napisać jaki bordnetz bedzie współpracował z bi-xenonami skętnymi,wiem że napewno z literką N lub K na końcu (te działają z ledami)ale bardzo ciężko je dostać ,czy można użyć innego borda nie musi działć z ledami
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: S6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
... że tak powiem... bord może być prawie każdy... za wyjątkiem końcówki "B" na końcu.drek91 pisze:czy może ktoś napisać jaki bordnetz bedzie współpracował z bi-xenonami skętnymi
Polecam "gołe" 279, lub 279K.
no właśnie NIEdrek91 pisze:Mój bordnetz to 4F0 907 279B SW: 4F0 910 279L , czy da rade go przekodować pod bi-xenon skrętny
Wykonane mody :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
koledzy, ja sie takze dorzuce z pytanie?
w mojej a6 mialem bixenony nieskretne,bordnez pod kierownica na nr 4FO 907 279 i drugi nr drobniejszym drukiem SW 4FO 910 279K,
zmienilem na bixenon nieskretny ale z ledami do jazdy dziemmej,kolega zapragramowal je vagiem ale nie halo ,nie dzialaja,?
wiec mam pytanie ,czy bordnez ktory mam obsluguje takze ledy ,wiem ze minimum to literka k ,ja taka mam ,ale nie wiem czy dobrze pisze ,bo k jest w tym 2 nr,ktory jest napisany drobniejszymi literkami,
czy 2 opcja musze przepinac kable w bordnezie i wtedy zadzialaja?
prosze o jakas opinie ,moze kolega tmr cos wymysli,widze ze jestes juz doswiadczony w tych ledach,z gory dzieki
w mojej a6 mialem bixenony nieskretne,bordnez pod kierownica na nr 4FO 907 279 i drugi nr drobniejszym drukiem SW 4FO 910 279K,
zmienilem na bixenon nieskretny ale z ledami do jazdy dziemmej,kolega zapragramowal je vagiem ale nie halo ,nie dzialaja,?
wiec mam pytanie ,czy bordnez ktory mam obsluguje takze ledy ,wiem ze minimum to literka k ,ja taka mam ,ale nie wiem czy dobrze pisze ,bo k jest w tym 2 nr,ktory jest napisany drobniejszymi literkami,
czy 2 opcja musze przepinac kable w bordnezie i wtedy zadzialaja?
prosze o jakas opinie ,moze kolega tmr cos wymysli,widze ze jestes juz doswiadczony w tych ledach,z gory dzieki
-
- Forum Audi A6 / A7
dzieki za zainteresowanie.
moze ktos ma jeszcze jakas wiedze na powyzszy temat,z gory dzieki
[ Dodano: 2011-03-03, 22:12 ]
witam,chcialbym sie odniesc jeszcze do mojego zapytania powyzej?
otoz wyczytalem ze bez przelozenia kabli w bordnezie sie nie obejdzie,wiec tak zrobilem wedlug opisu z forum ,ktory przedstawil kolega tmr,jednal dalej nie halo,nie mam kompa ,aby bo sprawdzic,podlaczylem bordnez dobrze na 100%,ustawione niby tez bylo jak mi je montowali,ale nie halo.
czy moglby ktos z kolegow dodac jakis opis jak je ewentualnie zaprogramowac vagiem ,krok po kroku ,gdzie wejsc i co zmienic,pojade do serwisu w belgii ,zeby je zaprogramowali jak da rade?
ale wolal bym miec opis jak to zrobic ,bo nie ukrywam ze tu w serwisach pracuja nie zbyt kumaci ludzie,wiec gdybym mial opis co i jak to by to jakos poszlo
z gory dzieki
moze ktos ma jeszcze jakas wiedze na powyzszy temat,z gory dzieki
[ Dodano: 2011-03-03, 22:12 ]
witam,chcialbym sie odniesc jeszcze do mojego zapytania powyzej?
otoz wyczytalem ze bez przelozenia kabli w bordnezie sie nie obejdzie,wiec tak zrobilem wedlug opisu z forum ,ktory przedstawil kolega tmr,jednal dalej nie halo,nie mam kompa ,aby bo sprawdzic,podlaczylem bordnez dobrze na 100%,ustawione niby tez bylo jak mi je montowali,ale nie halo.
czy moglby ktos z kolegow dodac jakis opis jak je ewentualnie zaprogramowac vagiem ,krok po kroku ,gdzie wejsc i co zmienic,pojade do serwisu w belgii ,zeby je zaprogramowali jak da rade?
ale wolal bym miec opis jak to zrobic ,bo nie ukrywam ze tu w serwisach pracuja nie zbyt kumaci ludzie,wiec gdybym mial opis co i jak to by to jakos poszlo
z gory dzieki
-
- Forum Audi A6 / A7
Jako że zakładałem ten temat pociągne go troche dalej. Mam bordnetz już zamontowany z literką K, lampy kupione led z bi-xenonem nie skrętnym,zakupione przejściówki z allegro te http://allegro.pl/audi-a6-bi-xenon-redu ... 85635.html i teraz tak ,z tej przejściówki wystają dwa kable które trzeba podłączyć do bordnetz.Jeden jest od sterowania bixenona ,a drugi jest od światła dziennego.Czy może ktoś dokładnie napisać gdzie je wpiąć do bordnetz ?
- alexpulawy
- Forum Audi A6 / A7