Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AEB 1.8 150 KM] Nastawnik hydrauliczny.

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
imm3

[ AEB 1.8 150 KM] Nastawnik hydrauliczny.

Post autor: imm3 » 19 cze 2012, 11:54

Witam. Opisze po krotce swój problem. Otóż nabyłem auto po przyjeździe do domu okazało się że w aucie coś cyka. Sytuacja występuje w momencie ostrzejszej jazdy gdy temperatura oleju sięga 90C poniżej silnik pracuje cichutko. Dodatkowo rano gdy auto postoi dłużej po odpaleniu przez 2-3 sekundy słychać te cykanie. Auto zalane jest mobilem 10w40 i po przeczytaniu wielu tematów na forum myślałem że to wina oleju półsyntetycznego, który lubi zatykać smok pompy oleju. Dzisiaj byłem w warsztacie i pan na słuch stwierdził że jest to nastawnik hydrauliczny a gdy go spytałem o olej stwierdził że został zalany aby go wyciszyć. Proszę o opinie bo nie chciałbym wydać 750zł w błoto a pan na dzien dobry stwierdził że może auto ma już dość bo to 97 rocznik. I teraz nie wiem co robić...

gepard
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gepard » 20 cze 2012, 11:34

Słabe smarowanie górnej części silnika. Panu mechanikowi podziękuj. Na początek zmieĂą olej na nowy może być taki sam jak masz ja jeżdżę ponad rok i jest ok. Jak to nic nie da to wymiana pompy lub czyszczenie smoka jak to coś da.

imm3

Post autor: imm3 » 20 cze 2012, 19:16

Ok. Dzięki. Byłem dzisiaj u innego mechanika i powiedział że najlepiej zmienić olej na początek jak to nic nie da to wtedy pompa tym bardziej że nie wiadomo kiedy był ostatnio wymieniany w aucie olej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja