[ BRF 2.0 136 KM] zawór egr
[ BRF 2.0 136 KM] zawór egr
Wiecie ktoś może czy zawór egr jest "rozbieralny"? bo zaczyna coś mi autko szwankować...raz jest moc raz jej nie ma. podczepiłem auto pod komputer i pokazuje mi że coś jest z egr. nowy kosztuje 400zł i zastanawiam się czy jest możliwość rozebrania i przeczyszczenia starego może to coś pomoże zanim zdecyduje się na wymianę na nowy...
-
- Forum Audi A6 / A7
miałem rowniez problem w tym samym silniku.
mianwicie objaw byl taki ze czasem auto tracilo moc i poprostu niemal stawalo ,az pewnego feralnego dnia stanelo i brak mocy.
okazalo sie wlasnie ze to egr,mialem pecha bo grzybek sie urwal ,wiec bez wymiany sie nie obyło.
rowniez proponuje wymienic na nowy ,bo czyszczenie pomaga na jakis czas ,dopuki sie nie uwali grzybek lubjak kolega pisal nie zjada sie zeby.
mianwicie objaw byl taki ze czasem auto tracilo moc i poprostu niemal stawalo ,az pewnego feralnego dnia stanelo i brak mocy.
okazalo sie wlasnie ze to egr,mialem pecha bo grzybek sie urwal ,wiec bez wymiany sie nie obyło.
rowniez proponuje wymienic na nowy ,bo czyszczenie pomaga na jakis czas ,dopuki sie nie uwali grzybek lubjak kolega pisal nie zjada sie zeby.
Witam Panowie. Mam właśnie ten sam problem. zalałem pełny bak paliwa na radomskim statoilu, PRZEJECHAÂŁEM PONAD 250KM AUTO PODCZAS TEJ DROGI NIE BYLO TAK MOCNE JAK WCZESNIEJ... NAGLE JUZ NIE MIAL WCALE MOCY NAWET PRZY REDUKOWANIU BIEGÓW... WSZEDÂŁ W TRYB AWARYJNY I PO CHWILI ZGASÂŁ. pOKAZAÂŁ SIE BÂŁÂĄD EGR-U, WYMIENIÂŁEM NA NOWY WRAZ Z FILTREM PALIWA I AUTO ODPALA ALE PO KILKU SEKUNDACH GAÂŚNIE... O CO CHODZI? POMOCY CO TO MOZE BYć?
Pokornie, aby do celu.
Usunieto-Regulamin
Usunieto-Regulamin