Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wycieraczki się zaczęły. Jak odblokowac?

Elektryka
ODPOWIEDZ
MasterJapko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wycieraczki się zaczęły. Jak odblokowac?

Post autor: MasterJapko » 01 cze 2012, 00:46

Jestem posiadaczem modelu c6 od kilku godzin. Niestety kupiłem auto z wada. Przy uruchomieniu wycieraczki szły one po szybie jedynie do 3/4 mocy i się zatrzymywały. Musiałem 2-3 krotnie je uruchamiać ponownie by zeszły na dół. Po kilkukrotnie wykonanej takiej czynności w pewnym momencie wycieraczki zablokowaly się na szybie i nie idzie ich ruszyć. Zgłoszenie silnika i odpalenie nic nie dalo. Mechanik ma mi to zrobić dopiero we wtorek. Co się mogło stać? Mogę sam coś z tym zrobić?

Awatar użytkownika
gregor100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor100 » 01 cze 2012, 05:25

sprawdz czy nie sa ustawione w pozycji serwisowej a jesli nie sa to mozesz w owej pozycji ustawic i powinny sie odblokowac. mialem kiedys podobny problem i po kilkukrotnym wl.i wyl. pozycji serwisowej, wszystko wrocilo do normy

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 cze 2012, 07:24

MasterJapko, wspomniane przez gregor100 ustawienie serwisowe, masz w MMI: CAR -> SETUP -> WIPERS

Z głowy napisałem... ale myślę, że nie pomyliłem się <okok>

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 01 cze 2012, 10:07

buca pisze:MasterJapko, Mechanizm wycieraczek w c6 jest ponoć wadliwy <wnerw> ,ja miałem ten problem już pare razy. <nerwus>
Wyciągnij ten plastik co zakrywa ale ten pierwszy od silnika i będziesz widział cały mechanizm i weś wd40 i popsikaj te cześci ruchome,włącz wycieraczki i pomóz im recznie i powinno zadziałać. <okok>
wd40 nie bardzo, bo wd40 wysusza, nie nawilża ;)

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 cze 2012, 10:11

Smar silikonowy <okok>

tobada
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tobada » 17 cze 2012, 23:22

witam miałem ten sam problem wycieraczki się zatarły . jadąc w ładny dzieĂą chciałem umyć szybę spryskiwacz zadziałał a wycieraczki wyjechały do połowy szyby i stanęły . przepalił się bezpiecznik który jest w bagażniku w prawym boczku.wymiana bezpiecznika nic nie dała drugi też się przepalił. Wykręciłem mechanizm wycieraczek okazało się że sworzeĂą jest zatarty na amen . Rozpiąłem ramiona wycieraczek wkręciłem tulejkę w imadło i małymi ruchami rozruszałem sworznie i wyszły w środku było pełno białego nalotu który powstał w wyniku utleniania się aluminium wyczyściłem wszystko nasmarowałem wymieniłem oringi na nowe poskładałem i już 2 lata spokój. powodzenia :)
GT

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja