przednie lewe koło w smarze/oleju
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
przednie lewe koło w smarze/oleju
Witam, w lewym kole od środka na feldze pojawił się jakby smar albo olej zmieszany już z kurzem, trochę nawet miałem na zewnętrznej części alusa. Ze tak powiem troche zarzygana ta felga jest. Skąd to może być? Dodam że przy nie dużej prędkości słyszę regularne popiskiwanie z tej strony takie lekkie pi pi pi pi.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
Jak już tak wszyscy, to i ja też
:
No więc, tak jak koledzy wyżej napisali smar na feldze oznacza ni mniej ni więcej tylko uszkodzoną osłonę przegubu półosi. oczywiscie wymieĂą jak najszybciej. Sprawdź czy nie masz brudów w środku (piasek, woda, itp). Jesli tak to wymyj przegub i dopiero wymieniaj osłonę
. Oczywiście Spidan jak najbardziej.
To jak bedziesz robił sam. Bo jak dasz do warsztatu to z reguły zakładają najtaĂąsze osłony
Po kiego czorta wszyscy piszemy to samo
? ( "Tak, jak kolega wyżej napisał....").
Nie wystarczy, że mwx, podał przyczynę ?
Aż takie parcie na punkty pomógł ?
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
No więc, tak jak koledzy wyżej napisali smar na feldze oznacza ni mniej ni więcej tylko uszkodzoną osłonę przegubu półosi. oczywiscie wymieĂą jak najszybciej. Sprawdź czy nie masz brudów w środku (piasek, woda, itp). Jesli tak to wymyj przegub i dopiero wymieniaj osłonę

To jak bedziesz robił sam. Bo jak dasz do warsztatu to z reguły zakładają najtaĂąsze osłony

Po kiego czorta wszyscy piszemy to samo

Nie wystarczy, że mwx, podał przyczynę ?
Aż takie parcie na punkty pomógł ?

Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Skrzynia: Manual
Dzięki koledzy za pomoc
Jak na wiosne zakładałem kółka z letnimi to na jednej feldze właśnie było duużo takiego już starego smaru, na całym obwodzie chyba z milimetr warstwa. Z miesiąc temu zmieniałem opony to ładnie felgi wyczysciłem(w sumie to na drugiej też trochę było, ale może w przeszłości były przekładane, albo z jednej strony mi już wszystko wycieklo) teraz widzę że na tej lewej pojawia sie, po prawej sucho. Ale jak by nie było to na jednej feldze smar był co najmniej z 2011 roku. Ze przez rok by przegub nie padł?