Ograniczony dostep dla nie zalogowanych/zarejestrowanych.
Ograniczony dostep dla nie zalogowanych/zarejestrowanych.
Jak w temacie. Juz kiedys poruszalem ten temat. Mozeby ograniczyc dostep dla osob nie zalogowanych/zarejestrowanych to pozwoliloby bardziej panowac nad tym co sie dzieje na forum a jednoczesnie sklonilo do rejestrowania oraz logowania sie na forum. Statystyki moglyby byc bardziej wartosciowe i przydatne na przyszlosc. Mysle tu o przyszlych reklamodawcach/sponsorach. Opcja ta dostepna jest na standardzie systemu, na ktorym opiera sie to forum. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2013, 14:27 przez Huan, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty wyprzedzasz, ja sie delektuje...
![Obrazek]()

-
Martin
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wspanialy pomysl,sami napewno zauwazyliscie ze czasem jest nas tylko 5 zarejestrowanych a gosci ze 20 siedzi.
Przyklad moj kolega-stwierdzil ze po co sie rejestrowac jak wejdzie i tylko poczyta sobie co musi a potem to nara.
Ale z drugiej strony moze byc syf bedziemy mieli z 2000 zarejestrowanych a tylko my bedziemy sie udzielac tak jak jest to w tym momencie i oni tylko korzysci beda czerpac a nic od siebie nie dadza nie mowiac o jakiej kolwiek kasie aby to wszystko dzialalo.
A moze zrobic tak jak jest np.na torrencie.org chcesz korzystac wplac 1 zyla,nie jest to duzo lecz patrzac nawet teraz ilu jest zarejestrowanych ktorzy dali by po zylu to calkiem ladna suma by sie nazbierala.
To tylko moje zdanie.
Pozdrawiam
Przyklad moj kolega-stwierdzil ze po co sie rejestrowac jak wejdzie i tylko poczyta sobie co musi a potem to nara.
Ale z drugiej strony moze byc syf bedziemy mieli z 2000 zarejestrowanych a tylko my bedziemy sie udzielac tak jak jest to w tym momencie i oni tylko korzysci beda czerpac a nic od siebie nie dadza nie mowiac o jakiej kolwiek kasie aby to wszystko dzialalo.
A moze zrobic tak jak jest np.na torrencie.org chcesz korzystac wplac 1 zyla,nie jest to duzo lecz patrzac nawet teraz ilu jest zarejestrowanych ktorzy dali by po zylu to calkiem ladna suma by sie nazbierala.
To tylko moje zdanie.
Pozdrawiam
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
ja jestem za i juz o tym pisałem do kogos!niepamietam kogo.
a jak jest wiecej uzytkownikow i wiecej razy strona jest odwiedzana to i reklamy na stronie drozsze co za tym idzie szybszy i lepszy serwer.
juz pytalem o to by podzielic na grupy uzetkownikow UK i PL bo czasem szukam kto jest uk i ciezko policzyc a tak byloby gicior 8-)
co wy na to :?:
a jak jest wiecej uzytkownikow i wiecej razy strona jest odwiedzana to i reklamy na stronie drozsze co za tym idzie szybszy i lepszy serwer.
juz pytalem o to by podzielic na grupy uzetkownikow UK i PL bo czasem szukam kto jest uk i ciezko policzyc a tak byloby gicior 8-)
co wy na to :?:
Smf mozna wprowadzic ale po rewitalizacji strony, kwestia przeniesienia bazy danych. W tym momencie ograniczylbym dostep dla uzytkownikow niezarejstrowanych a tym ktorzy nie pisza postow a jedynie czytaja usuwac konta po miesiacu. To jest forum na ktorym kazdy powinien miec swoj jakis wklad. Takie moje zdanie.
Ja pomocy nie oferuje bo w pracy mam juz tego wystarczajaco a w domu chcialbym raczej odpoczac.
Ja pomocy nie oferuje bo w pracy mam juz tego wystarczajaco a w domu chcialbym raczej odpoczac.
![Obrazek]()

Z punktu widzenia jako kogos kto szuka odpowiedz na jakis problem z audicą; , wchodzi na google stuka audi cos tam i cos jakz emną; wpadłam tu bo mialam problem ale ale...mialam wszystko tu jak na dłoni.
Kazdy temat,kazda wypowiedz itd. Ale zeby cos napisac musialam sie zarejestrowac ( po dwoch dniach dostałam aktywacje konta:P).Wiec krótko mowią;c by troche zachecic "leniwych" mozna by jakos troche utrudnić takim czytanie wszystkiego jak na dłoni:)
Kazdy temat,kazda wypowiedz itd. Ale zeby cos napisac musialam sie zarejestrowac ( po dwoch dniach dostałam aktywacje konta:P).Wiec krótko mowią;c by troche zachecic "leniwych" mozna by jakos troche utrudnić takim czytanie wszystkiego jak na dłoni:)
-
Martin
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Jestem za,cos trzeba zrobic :!:
Jezeli ten moj zecik nie pasuje to moze jak inni pisza,jezeli ktos nie pisze postow to po jakims czasie go wykluczyc bo ludzi zalogowanych jest ponad 600 a ze 20-30 udziela sie non top.Tak czy inaczej cos zrobic trzeba tak samo ze skladkami dlaczego jedni maja sponsorowac innym???
Pozdro
Jezeli ten moj zecik nie pasuje to moze jak inni pisza,jezeli ktos nie pisze postow to po jakims czasie go wykluczyc bo ludzi zalogowanych jest ponad 600 a ze 20-30 udziela sie non top.Tak czy inaczej cos zrobic trzeba tak samo ze skladkami dlaczego jedni maja sponsorowac innym???
Pozdro
Kosztuje, prace admina, wdrozenie systemow ala pay pal itd itp. Jak mad max napisal wprowadzmy restrykcje na czytanie ale nie probujmy robic forum platnego bo malo kto pozwoli sobie na dolaczenie do nas. Wykorzystajmy standardy tego systemu forum i tylko wlaczmy koniecznosc rejestracji. Na poczatek wystarczy. Pozdrawiam.
![Obrazek]()

witam mi sie wydaje ze jak ktos by nie chcial sie rejestrowac to dla niego mozna zrobic odplatnie, dla tych ktorzy sie rejestruja dobrowolne wplaty ale bez przymusu
mozna jeszcze zrobic dzial tylko dla klubu i kto by byl w klubie wplacal by np 50zł rocznie lub cos takiego (ale stala oplate) i mial by pod nickiem lub gdzies ze jest w klubie a reszta zarejestrowanych by byla forumowiczami
mozna jeszcze zrobic dzial tylko dla klubu i kto by byl w klubie wplacal by np 50zł rocznie lub cos takiego (ale stala oplate) i mial by pod nickiem lub gdzies ze jest w klubie a reszta zarejestrowanych by byla forumowiczami
Audi Back On Track 
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Nie zabronię dostępu do forum niezalogowanym, ponieważ spadłaby strasznie pozycja Klubu A6 w wyszukiwarkach. Roboty indeksują;ce wyszukiwarek muszą; móc się dostać do forum.
Nie można natomiast od samego począ;tku istnienia pisać będą;c niezalogowanym. Czytać tak, ale pisać już nie.
Nie zmienimy tego, bo byłby to gwóźdź do trumny.
60 % userów trafia tu z wyszukiwarek.
Nie można natomiast od samego począ;tku istnienia pisać będą;c niezalogowanym. Czytać tak, ale pisać już nie.
Nie zmienimy tego, bo byłby to gwóźdź do trumny.
60 % userów trafia tu z wyszukiwarek.