Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ All] pranie tapicerki ;)

Wszystko co dotyczy ogólnie wnętrza, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu włącznie z innymi pojazdami.
Jestem Slaby

[ All] pranie tapicerki ;)

Post autor: Jestem Slaby » 01 cze 2012, 16:40

Posiadam trochę plam na swojej jasnej szarej tapicerce. Czym można je skutecznie doprać, tak, aby nie zniszczyć sobie tapicery.

Kupiłem środki za dychę z tesco, które gówno dają. Próbowałem vanishem do dywanów, ale troche kiepsko wyszło.

Ma ktoś jakieś sprawdzone pomysły, ewentualnie receptę na plamy na tapicerce?

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 01 cze 2012, 17:25

Jestem Slaby, ręcznie prałeś czy odkurzaczem?

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 01 cze 2012, 17:34

biernik pisze:Jestem Slaby, ręcznie prałeś czy odkurzaczem?
odkurzaczem? chyba chodziło Ci o "pralkę"...

a tak serio, ręcznie. jak prać odkurzaczem?

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 cze 2012, 17:35

Jestem Slaby, takim specjalnym z wodą <okok>

Do plam polecam: http://turtlewax.pl/platinum-renovating ... p-153.html
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 17:36 przez 0x4B25A, łącznie zmieniany 1 raz.

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 01 cze 2012, 17:36

0x4B25A pisze:Jestem Slaby, takim specjalnym z wodą <okok>
mam takowy odkurzacz w domu marki Rainbow.
Obrazek

coś to zmienia?

ps. w życiu, przysięgam, w życiu bym nie powiedział że kiedykolwiek zamieszczę na forum Audi zdjęcie swojego odkurzacza....

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 cze 2012, 17:37

Jestem Slaby, ale czy to jest odkurzacz, który ma dysze wodne i pierze, czy tylko ma filtr wodny, a odkurza na sucho?

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 01 cze 2012, 17:40

0x4B25A pisze:Jestem Slaby, ale czy to jest odkurzacz, który ma dysze wodne i pierze, czy tylko ma filtr wodny, a odkurza na sucho?

a widzisz :D tylko filtr wodny. ale mam w domu też taki na parę do czyszczenia płytek, ale też zbytnio mi nic nie pomógł ;( ale robiłem tylko woda + para. może narzucić jakiegoś środka na to?

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 01 cze 2012, 17:41

Jestem Slaby, odkurzaczem jak wciągniesz cały syf po wcześniejszym umyciu szczotką ryżową , atak ze dwa razy to ten wanisch sprawdza się bardzo dobrze :)

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 01 cze 2012, 17:45

biernik pisze:Jestem Slaby, odkurzaczem jak wciągniesz cały syf po wcześniejszym umyciu szczotką ryżową , atak ze dwa razy to ten wanisch sprawdza się bardzo dobrze :)
ryżową szczotką włosy wychodzą i niszczy sie fotel :/ jakaś mięciutka musiałaby być

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 01 cze 2012, 17:55

No to mniej ryżowa :) w każdym razie bierzesz płyn trzesz szczotką aż się brud rozpusci i wciągasz tym twoim odkurzaczem i będzie łądnie

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 cze 2012, 18:05

Jestem Slaby, ja bym na Twoim miejscu jednak spróbował tego, co poleciłem (i krzysztofput)... zależy jakie plamy oczywiście... Bo mocne, mechaniczne czyszczenie, niestety potrafi niszczyć materiał... ;|

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 01 cze 2012, 19:12

krzysztofput, a ile puszek poszło na to ?
Ale i tak, nie ma prania bez odkurzania :)
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 19:13 przez tomaszek99, łącznie zmieniany 1 raz.

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 cze 2012, 19:52

krzysztofput, ja także nie chcę się narzucać ze 'swoim' środkiem, ale jestem bardzo zadowolony z jego działania... i to zarówno w formie odświeżenia 'raz na jakiś czas', jak i odplamienia (choć strasznie dbam, aby nic się nie poplamiło) <okok> :)

Tak więc polecamy z krzysztofput, użyć coś całkiem taniego, ale może mniej agresywnego... niż 'ryżowa szczota' i 'szuru buru' <lol>

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 01 cze 2012, 20:48

śmiejcie się, ale kupiłem środek do odplamiania i za przeproszeniem g.... pomógł ;/ dlatego wolę się upewnić co jest najlepsze

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 01 cze 2012, 20:50

Jestem Slaby, mnie się wydaje, że to jest kwestia tego, co to jest za plama (z czego)...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja