Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 Avant] osłony ( kratki ) halogenów przed i po lifcie

Nadwozie
ODPOWIEDZ
krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[ A6 C5 Avant] osłony ( kratki ) halogenów przed i po lifcie

Post autor: krzysiek-lex » 30 maja 2012, 12:19

Witam wszystkich. Mam autko z 99 roku i wiadomo halogeny z przed liftu, chciałbym je zmienić na te poliftowe..... i tu pytanko: czy wystarczy kupić tylko halogeny i te osłony na nie, czy tez inny zderzak?,Jeżeli tylko osłony to czy bez problemu będą pasować do starego zderzaka? A przy okazji drugie pytanie: czy taki komplet paneli plastikowych od Allroada (chodzi o te na nadklola i progi, czyli cały doł na około) będzie pasować do zwykłej A6C5 Avant? Pytam się bo podoba mi się taki desing i zastanawiam się czy warto inwestować w to pieniądze, najlepjej byłoby całą taką fure kupić ale brak kaski :). Jeżeli by były gdzieś odpowiedzi na forum o których nic nie wiem, to bardzo proszę o linki. Pozdrawiam

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysiek-lex » 30 maja 2012, 14:39

kolego gembas, a jaka jest różnica tych dwóch wersji halogenów przedliftowych?, bo mi ogolnie chodzi o takie które są równo z osłoną (kratką). Mocowanie idzie samemu dorobić, wiesz jak mówią..: "masz łeb I ch... to kombinuj", sorki za słownictwo. Co do listew to ja mam na dole na drzwiach te odstające, a czemu mówisz żeby sobie dać spokój z plastikami na błotniki?

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysiek-lex » 30 maja 2012, 21:25

aaa, no właśnie o to mi chodziło, ale jak patrze na te fotki to wychodzi na to że halogeny nr 3 potrzebują innego zderzaka czy może ten sam co z 99' ? Dla mnie by wystarczyły nr 2, i do tego osłony. Dzieki za te odpowiedzi, muszę poszukać na alledrogo jak to wygląda z cenami za komplet. Ale jeszcze nie dowiedziałem sie czy te nakładki na błotniki i inne plastiki od allroada bedą pasić do zwykłej A6? Bo to czy się komuś podobaja czy nie to oczywiście rzecz gustu, a wiadomo, o gustach sie nie dyskutuje... Jeszcze tylko prosze o odp na to pytanko i z góry dzięki.

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysiek-lex » 31 maja 2012, 09:54

maska, pas, lampy i prawdopodobnie błotniki.... tylko czy jest sens pakować się w takie koszty? Narazie wystarczy mi to co mam, chciałem tylko wymienić te halogeny bo mi sie takie schowane nie bardzo podobają, dołożyc do tego listwy od allroada (o ile będą pasować i nie będzie to za dużo kosztowało), poza tym myślałem o pomalowaniu dachu na inny kolor (może czarny połysk?) .mój teraz to "agate grey metalic Y7L" tak się wabi a kolor to chyba jakiś taki dziwnny grafit czy szary...ciężko to mi opisać... <uoee> , no i w tedy może też maske..? co myslicie na ten temat, to tak przy okazji żeby nie zakładać nowego postu. Wcześniej myślałem o oklejeniu tych elementów folią karbonową ale sam tego nie zrobie wolałbym dać specjaliśćie bo jak coś spiep... to jego wina, ale w mojej okolicy nie słyszałem żeby ktoś się tym bawił.

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysiek-lex » 31 maja 2012, 13:39

taaaa, fajna furka. myśałem o oklejeniu ale jak juz wspomnialem nie ma blisko mnie takich ludzi którzy to mi zrobią. dlatego pomyslałem o lakierowaniu , za dach gość chce ode mnie 300 plus farba, tylko jaki kolor żeby to fajnie wyglądało i czy brać jeszcze pod uwagę maska (może tylko część np środkowy pastak do złamania) i klape tylnią? ciekawe jak to by było..?

[ Dodano: 2012-06-01, 21:11 ]
ok koledzy, dzięki za wasze komentarze, chyba założe nowy temat w dziale tuning, bo to chyba nie tendział żeby zadawać pytania o malowanie. jeszcze raz dzięki

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja